Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ada Apa dengan Cinta?- What's Up with Love?

2009.01.14. 13:16 Armida Szólj hozzá!

Életem első Indonéz filmje és azt hiszem nem az utolsó.
Már úgy indult, mint a legtöbb amerikai tini film, gondoltam juj, erre nekem nincs szükségem, de aztán rögtön az első jelenet olyan érzelmesre sikeredett, hogy folytattam.
Cinta (Diandra Paramitha Sastrowardoyo) tök népszerű a sulijában, szép, okos, jólelkű, verseket ír és gitározik, a fiúk odavannak érte. A barátnőihez nagyon szoros kapcsolat fűzi, ők jóban rosszban együtt vannak. Tetszett is nagyon a barát-ötösfogat egyik alapelve, miszerint, ha egyikük bajban van, akkor mindannyian bajban vannak.
Szóval, mindenki tutira veszi, hogy Cinta nyeri meg a versíró bajnokságot, de aztán mégsem. Egy titokzatos új fiú Rangga (Nicholas Saputra) a befutó. A lány eldönti, hogy interjút készít a sráccal, de ő nagyon flegmán lerázza, csajszi berág, aztán az egész film alatt veszekednek, bocsánatot kérnek, megint veszekednek, közben lányok kosárlabdáznak, a nézőtéren mindenkinek édi Pindúr Pandúros legyezője van, újabb vita,  aztán átesnek az első közös főzőcskén- ami nagyon romantikusra sikerült- vacsi után molothow koktélok repkednek, öngyilkossági kísérlet és még egy csomó minden.
Amit mindenféleképpen szeretnék kiemelni, az a lányok alakítása és a zene. A csajok eszméletlen jól játszottak, néhol majdnem eltört nálam is a mécses, ne olyan gagyi színészi teljesítményt képzeljetek el, mint amilyet a Csillagvirág Klinikás csajszik szoktak alakítani ( de említhetném a BéKát is), ezek a fiatal indonéz színésznők tényleg kitettek magukért.
A zene, igen, nekem nagyon bejött. Ahol a film azt igényelte, ott elektronikus muzik szólt, ahol zúzda kellett ott rock ment, szóval nagyon odaillő volt minden.
Nemcsak a fiatalok mindennapi gondjait mutatja be, picit bevezet az indonéz hétköznapokba és a romantikus szál is filmtörténelmet írt. Ez volt az első tini film, melyben csókjelenet volt és nagy szám, egy konzervatív muszlim országban.
Rudianto Soedjarwo 2002-es filmje, tubolható angolul.

 

videó:

 

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82877283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása