Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megegyezett a Warner és a Fox a Watchmen-ügyben

2009.01.16. 17:46 koimbra Szólj hozzá!

A Golden-Globe után már többen tudni vélték, hogy a Warner és a Fox stúdió megegyezett a Watchmen-ügyben, mivel a Warner nyomatta a film előzetesét a tévében és még a Fox csatornáin is mentek ezek a reklámok. Tegnap pedig néhány külföldi mozis oldalon izgatottan várták a 3.30 pm időpntot (fogalmam sincs ez Magyarországon milyen időszaknak számít). Ma reggel már a megállapodásról szóló híreket lehetett olvasni, ezt azóta se cáfolta meg senki, szóval a Watchmen rajongók örülhetnek, március hatodikán beülhetnek a népek a mozikba megtekinteni a produkciót, mi pedig egy nappal korábban nézhetjük a filmet.

A megegyezés szerint a Fox stúdió nem lesz társ-forgalmazó, de egy bizonyos összeget fog fizetni neki a Warner (5-10 millió dollár között) és a bevétel egy részét (5 %-8,5 között) is majd zsebre tehetik, ez vonatkozik a folytatásokra és egyéb spin-offokra is. Az alkuban benne van az is, hogy a Warner fizeti a per teljes költségét is.

A Variety szerint Larry Gordon adta el a Warner stúdiónak a  megfilmesíti jogokat 1994-ben. Csakhogy a Fox már régebben, a 80-as években megvette a jogokat. Mikor a Warner nekilátott a Watchmen forgatásának a Fox a bírósághoz fordult, ahol karácsonykor Garry Feess bíró a Foxnak ítélte a forgalmazási jogokat. Most, hogy a nézeteltérést sikerült elsimítani fellélegezhet mindenki (kivéve Gordon, akit biztosan fel fog keresni pár erős ember mostanában).


Címkék: watchmen

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr54882134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása