Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Meleg filmek

2009.01.16. 17:18 Armida 2 komment

A távol keleten teljesen máshogy állnak a homoszexualitáshoz, mint a nyugati világban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a filmgyárak töménytelen meleg témával foglalkozó alkotása. Emlékezzetek csak vissza, micsoda nagy port kavart nálunk (értsd: a nyugati világban) a Brokeback Mountain. (Kíváncsi is vagyok nagyon, nálunk ki és mikor mer majd a témában filmet készíteni)
A következőkben pár japán (yaoi-azaz fiúxfiú) és egy thai filmet ismerhettek meg.
Akit bármilyen szinten is zavar a téma, az legyenszíves nem tovább olvasni.

Bōizu Rabu-Boys Love


Noeru (Saito  Takumi) érzelmek nélkül szexel, aztán amikor interjút akar készíteni vele az egyik újságtól Mamiya (Kotani Yoshikazu) nagyon megtetszik neki, berángatja a vécébe és lecumizza. Mivel Noeru fiatal tehetség és olyan menedzsment áll mögötte, hogy bármit megtehet, el is intézi, hogy a kedve szerint alakuljanak a dolgok. Szépen apránként szelídíti meg Mamiyát, a képben benne van egy másik fiú is, Chidori (Matsumoto Hiroya) aki baromi dühítő és félelmetes az egész film alatt.
Nemcsak azért érdemes megnézni, mert yaoi-és elég ritkán lát az ember ilyet-  hanem a filmben lévő idézetek miatt is. Minden fontos jelenetnél, egy-egy híres mondat olvasható.
Nagyon tanulságos. Egyet idézek: "A féltékenység Ámor testvére....épp úgy, ahogy Lucifer az Angyaloké."-by Boufflers
Terauchi Kotaro 2006-os filmje, elcseszett véggel, tubolható angolul.

Trailer

 

Bōizu Rabu 2- Boys love 2

Aoi Kairu (Kotani Yoshikazu- igen ő játszik az első részben is, de ez attól független sztori) szakított a barátnőjével és állást kapott egy fiú iskolában. Az egyik tanítványa Sora (Kanno Atsumi) nagyon szép fiú, feminin vonásokkal és a fél suli rajong érte, de őt senki más nem érdekel csak a tanára.
Lesz itt minden, féltékenység, öngyilkosság, erőszakolás (juj az nagyon borzasztó rész, csak erős idegzetűeknek-film vége felé várható) papi büntetés és persze sok-sok idézet.. Nyugalom, a film happy end.
Tubolható angolul, csak pindurik a betűk, de a more infora kattintva minden párbeszéd olvasható.

Trailer

 

Itsuka no Kimi e

Hayase a kajakjával felfordul, mikor partra viszik, mindenki bénázik, azt sem tudják nagy hirtelen, hogy mit tegyenek, csak egy legény van a gáton, Noboru aki mesterséges légzést alkalmazva visszahozza az életbe.
Noboru (Saito Takumi) nagyon zárkózott, fiatal fotós zseni. Hayase az eset után összezavarodik és nem tudja mit tegyen. Összehaverkodik Noboru ikertesójával, aki teljesen az ellentéte a bátyjának. Szöszi haj, hangos, piál és cigizik.
A történet fordulatos, a végére természetesen minden kiderül.
Tubolható angolul.

Videó

 

Ai no kotodama

Ez a film tökéletesen mutatja be, hogy milyen kínzó tud lenni a féltékenység (nem hiába kapta ezt az alcímet). A sztori egy szálon fut, de nagyon részletes, miközben néztem teljesen átéreztem a szereplők gondjait.
A sztori röviden: két srác egy suliba jár, együtt is laknak, aztán megjelennek a lányok és borul a forgatókönyv. Jó kis film, happy enddel. Tubolható angolul.

Trailer

 

Bangkok love story

Atya ég, ez a film mit tud! Ez is, mint a legnagyobbak, megkapja tőlem az orbitális jelzőt. Ritkán látok ennyire tökéletes filmet.
Abszolút mestermunka.
Egy bérgyilkos, akinek elvei vannak (csak a rossz fiúkat puffantja le, ártatlanokat nem vállal be) újabb megbízást kap. A célpont egy gazdag fickó (hatalmas házzal, szép feleséggel). Amikor elviszi a megbízóhoz, hogy átvegye tőle a vérdíjat (mert még beszélni akarnak a leendő áldozattal) a beszélgetés során kiderül, hogy a fickó ártatlan. Igazságosztó bérgyilkosunk megmenti, miközben ő súlyosan megsebesül.
A film másik szálon is fut, a bérgyilkos anyját és testvérét ismerhetjük meg. A családapa egy brutális állat volt, megerőszakolta a kissrácot, ezáltal átadta neki a halálos kórt (ahogy a feleségének is). Szegények, a bátty keresetéből tartják fent magukat, de még így is nagyon nehéz. A fiú akárhányszor megy piacra, a kofák nem fogadják el a kezéből a pénzt, azt kérik csak tegye le. Nem csak ez az atrocitás éri, folyamatosan megverik, és olyan is előfordult, hogy egy csajszi dobott neki valamit, azt ordítva, hogy mocskos AIDS-el, takarodj innen!
Bérgyilkosunkat az ex-célpontja ápolja, gyönyörű képek, nagyszerű zene, aztán megtörténik a dolog, ami után a srácnak előjönnek a rossz gyerekkori emlékek. Visszaemlékszik apja tetteire és hogy mit tett az öccsével (vele is akarta) és ezt nem tudja elfogadni.
A csókjelenetek, igen, érzéki és nyoma sincs annak, hogy a két színész hetero lenne, pedig azok. Az egyikőjük azt nyilatkozta (forrás:Wiki) hogy oda kellett képzelnie a barátnőjét, hogy sikerüljön neki. Sikerült, nem is akárhogy!
Az egész film fantasztikusan ábrázolja,az emberi ostobaságot és kegyetlenséget, a szegénységet, a prostitúciót ,az alvilágot és persze azt, hogy milyen nehéz az embernek elfogadnia magát.
A film nagyon megható és végtelenül szomorú, de nálam meleg kategóriában ez viszi a pálmát. A zene tökéletes, az operatőr nem tudom ki volt, de egy zseni, a rendező Poj Arnon szintén géniusz. Ennél jobban már nem tudom isteníteni ezt a filmet, meg kell nézni. Tubolható angolul.

Trailer

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84882103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schreiter.gabor 2010.02.26. 07:29:07

teljes mértékben igazad van!nagyon tetszik az irásod.sajnos tényleg még nem elég "éretek"itt a nyugati világban az emberek,hogy befogadják a meleg kulturát.
süti beállítások módosítása