Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Emmerich alapítványa

2009.01.17. 01:17 koimbra 4 komment

Végül a Columbia Pictures szerezte meg Isaac Asimov Alapítványának a megfilemsítési jogait, a rendező pedig Roland Emmerich lesz, aki producerként is részt vesz majd a produkcióban Michael Wimerrel.

A könyvben létezik egy tudományág, a pszichohistória, amivel meg lehet jósolni a jövőt. Hari Seldon találta ki ezt, ennek segítségével jön arra rá, hogy a Galaktikus Birodalom el fog bukni, majd néhány ezer év múlva létrejön a Második Birodalom. Seldon ezért két kolóniát hoz létre, ezeket Alapítványnak nevezte el. A regényt megfilmesíthetetlennek tartották, leginkább azért mert rengeteg szereplő van benne és ezer évet ölel fel a könyv.

Készült már néhány film Asimov regényeiből, az egyik legismertebb talán az Én, a robot, amiben Will Smith volt a főszereplő.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr55882877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foeldy 2009.01.17. 10:13:46

Nem azért tartották megfilmesíthetetlennek, mert sok benne a szereplő... ez kicsit gyenge érv lenne, sztem. Azért sem, mert kb. 1000 évet ölel fel, mert jól tudjuk, h simán meg tudják ezt oldani ma már.
Azért volt megfilmesíthetetlen, mert ha olvastátok akkor tudjátok, h szinte alig van igazi akció a történetben. Az első részben pl. talán nincs is. Az egész könyv hatalmas nagy észfejtések, és agyviharok kavalkádja, ami letehetetlenné teszi, mint könyv, de mint filmet unnánk, mert nem történik semmi "érdekes" csak pofáznak, meg pofáznak...
Ettől függetlenül nagyon várom, h mit fognak tudni kihozni belőle.

FayeFaye 2009.01.17. 21:29:41

Az En, Robotban is eleg keves volt eredetileg az autos uldozes. Bedobnak nehany robanast, urcsatat es szexi matematikus not, es maris 'filmesebb' lesz.:P

ügyfélszolgálatos 2009.01.19. 11:20:18

Mindjárt hányok. Mintha a "I'm gonna shoot'ya fuckin' droid!" Emmerich rendezi... Pff. Biztos tele lesz űrcsatákkal és lövöldözéssel, pedig az Asimov regényelben nem nagyon fordult ilyen elő...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.01.19. 18:57:34

Szerintem az I, Robot elég jó volt, de az alapítvány tényleg annyira komplex, hogy ha megfilmesítik, akkor nagyon durván le kell tömöríteni a sztorit.
süti beállítások módosítása