Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Fox stúdió Narniában

2009.01.29. 11:35 koimbra 11 komment

Tavaly decemberben döntött úgy a Diseny, hogy nem kér többet Narniából és kiszállt a franchise-ból. Az első rész szépen hozott, a második azonban a tavalyi év legyik egnagyobb bukása volt Amerikában, 200 millió dollárba került és ott csak 141 milliót tudott összeszedni, amihez még nemzetközileg 278 millió társult. Ez összesen 419 millió, míg 2005-ben az első felvonás 745 millával zárt.

A Walden Media úgy döntött a Diseny nélkül is el fogja készíteni a harmadik részt, azaz a Hajnalvándor útját. Mostanra sikerült is partnert találnia a Fox stúdió személyében. A tervek szerint a forgatás nyáron kezdődne Ausztráliában és a bemutató pedig 2010 nyarán lenne. A filmet Michael Apted fogja dirigálni, a produkció pedig 140 millióba kerül.

Korábban már próbálkozott a Fox stúdió egy fantasy franchise beindításával, csakhogy az Eragonnal befürdött, a nézők és a kritikusok sem kedvelték, Amerikában csak 75 milliót hozott a 100 milliós alkotás (összesen 250 millió volt a végösszeg világszerte).

Címkék: narnia miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr45909986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.01.29. 13:11:45

Az Eragon-nal az volt a legnagyobb probléma, hogy 90 perces filmbe akartak belezsúfolni egy nem 90 perces történetet. (Talán nem egy elsőfilmes rendezőre kellett volna bízni) A Narnia-nak nekem tetszett mind a két része, de az első jobb volt szerintem is.

U.I.: Az Eragon egy részét nálunk forgatták. (Ha nem az egészet...)

FayeFaye 2009.01.29. 15:39:34

A masodik reszt nem lattam, de szerintem mar az elso is harmat gyenge volt, meg akkor is, ha szemet hunyunk a kereszteny propaganda folott. Az Arany iranytu merfoldekkel jobb volt, meg akkor is, ha szemet hunyunk az ateista propaganda folott. Nem csak a tortenet volt eredetibb, a karakterek erdekesebbek, a kivitelezes is sokkal profibb. Soha nem ertettem, miert volt annyira nepszeru az egyik, es miert bukott akkorat a masik.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.01.29. 17:28:08

Izé...
FayeFaye - hát, végül is a rossztól a nemjó mérföldekre van.
Az arany iránytű nekem nagy csalódás volt, komolyan, ennyi kihagyott lehetőséget egy filmben elkövetni...hát nem lehetett egyszerű.
A Narnia 1 (ami igazából a kettő, ha ugye a könyveket nézzük) nézhető volt, sőt, nézhetőbb, mint az Arany Iránytűs izé...
A második rész...khm...na, szóval vasárnap délutáni popcornmozinak elmegy...
Az Eragonról meg inkább ne beszéljünk :-)
Ha sorrendet kellene állítani akkor a jótól a rossz felé haladva:
Narnia1
Arany Iránytű
Narnia2
.
.
Eragon

Valahol azért beférne az eragon és a Narnia2 elé a Spiderwick, meg az Ébredő Sötétség is...vagy a környékére.

Spawn: Igaz, az elejét - a falus részekkel - itt forgatták...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.29. 17:31:25

Szerintem a Narnia 1 rossz volt, a gyerekszínészek nagyon bénák voltak, a második már nézhető volt, a gyerkőcök is valószínűleg elmentek tanulni időközben a szakmáról, mert jobbak voltak. Az arany iránytű nem volt rossz, az Eragon meg még tetszett is:)

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2009.01.29. 18:50:11

Én is úgy vagyok vele mint koimbra.Az első narnia nagyon nem jött be.Minden gyerekszínész idegesített.A második már nézhető volt.Az iránytűset már meg se mertem nézni.Nem jönnek be valahogy azok a filmek ahol egy 7 éves kislány menti meg a Földet vagy bármi mást.Az Eragon meg nekem is tetszett.A sárkány állatul néz ki. :))

FayeFaye 2009.01.29. 19:31:29

Az Iranytu szerintem csak a konyvhoz kepest volt kiabrandito, a film mint fuggetlen entitas teljesen jo volt.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.01.29. 20:55:51

Faye: A könyvvel kapcsolatban teljesen igazad van, de nem csak ettől nem tetszett a film. Mellesleg nem azt mondtam, hogy végletekig rossz film az iránytű, hanem, hogy annyi kihagyott lehetőség volt benne, ami jelentősen lerontotta az amúgy nézhető film értékelését nálam.

nyuszisz 2009.01.29. 22:33:10

A Narnia 1 unalmas volt, így a folytatást nem néztem. Az Arany iránytűt élveztem a moziban, az Eragornt nem láttam.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.01.30. 12:36:40

Mind a 4 gyenge. Talán a Narnia első része a legjobb, és egyértelműen az Eragon a legrosszabb :)

Spawn85 2009.01.30. 16:31:25

Ha már szóba került, "Az Arany Iránytű" nekem is tetszett. Bár ha jól tudom anyagilag bukta volt, és nem is lesz folytatása (noha a könyv többkötetes) Szerintem az is betett annak a filmnek, hogy rásütötték, hogy vallásellenes, pedig szerintem ilyenről szó sem volt benne.

FayeFaye 2009.01.30. 18:11:33

Az Iranytunek sikerult sok szek kozul a pad ala esnie. Az amerikai fanatikusok mar azelott elriasztottak tole a hiveiket, hogy moziba kerult volna, es annyiban igazuk is volt, hogy a konyvek (3) tenyleg hangsulyozottan vallasellenesek. Pedig a film keszitoi nagyon el akartak ezt kerulni, es nagyjabol sikerult is eltavolitani ezeket az utalasokat, bar a kovetkezo reszekben mar nem tudom, hogyan tudtak volna ezt elkerulni, hacsak nem valtoztatjak meg gyokeresen a tortenetet. Igy az amerikai kozonseg nagy resze eloiteletbol eleve nem ult be ra (bar az amerikai evangelikusok egyebkent is hajlamosak minden gyerekfilmet, ami nem kimondottan a burgeois 'csaladi ertekekrol' szol vallasellenesnek belyegezni), mig a konyv rajongoi csalodtak, amiert lebutitottak egy kicsit. Es ez nem csak a vallas-kerdesre vontakozik, a konyv nagyon osszetett a tortenet, a karakterek es filozofiat tekintve is. En csak azutan tudtam meg, hogy ezek igazabol gyerekkonyvek, miutan mar befejeztem az elso kotetet, es nagyon meglepett (kellemesen), mert sokkal komolyabb, mint mondjuk Harry Potter. Mindettol fuggetlenul szerintem az Iranytu egy jo film, ami kevesbe nezi hulyenek a gyerekeket, mint az atlag - de lehet, hogy csak azert vedem ennyire, mert a Narniat nagyon utaltam.
süti beállítások módosítása