Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Amikor megállt a Hyperion

2009.01.30. 12:43 koimbra 3 komment

Scott Derrickson (Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Amikor megállt a Föld) rendezheti meg a Hyperion Cantost a Warner stúdió számára. A forgatókönyvet Trevor Sands írta Dan Simmons  regényei alapján. A Hypreion Hugo-díjat kapott, a folytatását (The Fall of Hypreion) pedig Nebula díjra jelölték. A két regényt egy filmbe gyúrják össze. Az imdb 2010-re írja a bemutatót.

A könyvről: Valamikor a messzi-messzi jövőben vagyunk, az emberi Hegemónia uralja a csillagokat, és egyre újabb kolóniákat szippant be teleport-kapukkal összekötött óriásrendszerébe, melyet egy önálló életre kelt, MI-társadalommá változott számítógépes rendszer, a TechnoCore tart össze. A Hegemónia a regény kezdetén épp összeomlani készül: támadásba lendülnek a perifériáin tanyázó furcsa idegenek, az Ousterek, és többen azt rebesgetik, hogy a TechnoCore le akar szakadni az emberi civilizációról. Az elszabaduló káosz közepette hét zarándok indul útnak egy fából készült katedrális-űrhajón a Hyperion bolygó felé, ahol a Shrike nevű nem evilági, csupafém gyilkológép tanyázik a titokzatos, antientrópia-mezőkkel védett Idősírok között. Részletesebben itt olvashatsz róla.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr50912238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2009.01.30. 15:43:15

Hmm, ezt elkezdtem egyszer olvasni, mert ugye klasszikus, meg mindenki szuperlativuszokban beszel rola, de nem birtam nehany tiz oldalnal tovabb...

ügyfélszolgálatos 2009.01.30. 16:51:07

Lehet, hogy nem a regényben volt a baj...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.02.01. 12:54:10

Beugrott, hogy én is elkezdtem olvasni anno, de nem jutottam a végére.
süti beállítások módosítása