Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Outlander

2009.01.30. 19:22 koimbra 6 komment

Idegen űrhajó zuhan egy tóba Norvégiában 709-ben. A partra a személyzetből ketten jutnak el, de csak az egyik éli túl az eseményt, őt el is fognak a vikingek. A nagyobbik gond az, hogy a járművön tartózkodott egy vérszomjas lény is, aki kezdetnek lemészárol egy egész falut, a helybéliek pedig összefognak az elfogottal a szörny megállításának érdekében.

 

Vikinges filmet nem túl gyakran látni, ez talán annak tudható be, hogy senki nem kíváncsi rájuk. A Pathfinderben hiába kaszabolt Karl Urban, a film olyat bukott, mint az ólajtó és hiába jelentkezett Robert Zemeckis a Beowulffal, ő sem aratott babért, 10 éve a 13. harcos pedig megagiga fiaskó volt, még az über producer Jerry Bruckheimer tolmácsolásában is sikertelen volt az Arthur király, ahol ugyan szászok voltak az ellenfelek, de vikingeknek is simán beillettek volna. Az Outlander is beállhat a sorba, hiszen teljes érdektelenség övezte a bemutatót, máris több, mint 40 milliós mínuszban van.

 

 

A pénz nagy része a látványra, azaz a szörny randalírozására és kinézetére ment el, hiszen egyik színész sem kerülhetett itt túl sokba, közülük megemlíteném Ron Perlmant, aki fájdalmasan keveset szerepel, az ő jelenetei sikerültek a legjobbra. Igazi kemény, brutál viking viking harcost formál meg, aki mindkét kezében pöröllyel támad az ellenre.

 

A bevezetéssel kicsit túl sokat tökölődnek, a film két órás, ebből majd' egy órát vesz el Kainan beilleszkedése a közösségbe, szintén volt némi hiányérzetem mikor kitört a nagy party, nem tudom mire volt ez a nagy megnyugvás, az űrjövevénynek nyomatnia kellett volna a „még nincs vége” szöveget. A maradék egy órában viszont megy a gyepálás no és itt is hasonló barlangrendszerbe kerülnek be a derék katonák, mint a 13. harcosban (csak ott nem volt tűzrőlpattant lányka). A végén a vízezéses dolog is szép volt, csak éppen sok értelme nem volt. Félő volt, hogy a kissrácot és a csajt azért tették bele, hogy több érzelmet vigyenek a sztoriba, szerencsére ezt azért hanyagolták, ha már vérengzős filmről van szó, akkor a hangsúly legyen a vikingek vs. bestia ütközeteken.. Összbe megér egy 60 %-ot, jót tett volna, ha 15-20 perccel rövidebbre vágják.

 

imdb: 7,0

rottentomatoes: 26 %

 

Büdzsé: 47 millió dollár

Amerikai bevétel: 79,846 dollár

Összbevétel: 3,6 millió dollár

 

Címkék: akció sci fi 60 % outlander

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr95912959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowfast 2009.01.30. 20:12:29

Pedig az a szörny ígéretesen néz ki a képen.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.30. 20:14:23

A szörny ígéretes, jó is lett volna ha vele foglalkoznak végig, de hát elnyújtották csöppet.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.01.30. 23:58:36

Jó ez, simán elszórakoztat, és semmifajta komolyabb hibát nem vétenek a készítők :)

Rolee83 2009.12.08. 23:20:19

Nekem bejött ez a film úgy ahogy van. Bár szerepeltethették volna többet a szörnyet, meg lehetett volna több darabolás, de így is nagyon jó volt! 2x-3x megnéztem már és még fogom is! Simán mehet neki egy 80%!!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.09. 01:04:37

Jó film volt ez. Egyenes, mint egy halott lázgörbéje, semmi cirádás baszkolódás, hepehupás pöcsörődés. 9/10 (zsáneren belül, ahol "A Katona" Kurt Russellel 10/10)

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2009.12.30. 19:50:50

A film jó volt, de tényleg kicsit hosszú. A szörny nagyon jó és ötletesen van megoldva, Ron Perlman frankón mint az ogreapu, szerintem a legjobb arc a filmben. Azt nem értettem, hogy miért nem használták az űrfegyvereket, miért kell mindenképp a kovácshoz menni a fémdarabbal (lásd 13. harcos).
süti beállítások módosítása