Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Al Pacino király lesz

2009.02.04. 16:01 koimbra Szólj hozzá!

Al Pacino alakíthatja Shakespeare egyik híres karakterét, Lear királyt Michael Radford rendezésében, ők ketten korábban már dolgoztak együtt A velencei kalmáron. A producer Barry Navidi lesz, aki ugyanezt a feladatot látta el a A velencei kalmár esetében is. A forgatás az év második felében kezdődik Európában.

Egy másik Lear király filmet is épp most készítenek elő, ezt Joshua Michael Stern (Swing Vote) fogja dirigálni és igazi sztárparádét ígér a produkció. A király Anthony Hopkins lesz, a három lányát pedig Gwyneth Paltrow, Keira Knightley és Naomi Watts fogja alakítani.

Az évtizedek alatt rengetegen Lear király filmadaptáció született, többek között Laurence Olivier, Ian McKellen, Orson Welles, James Earl Jones alakította az uralkodót.

A történetben Lear király nyolcvanévesen lemondana a trónról, a birdalmát egyenlően kívánja szétosztani lányai között, előtte viszont megkérdezi őket ki mennyire szereti őt. A legkisebbik lány, Cordélia nem hajlandó nyilatkozni ez ügyben, ezért apja kitagadja és száműzi őt, később viszont ráébred, hogy helytelenül cselekedett, ugyanis Regan és Goneril megtagadják őt.

pix23402

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr5922555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása