Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Judy Garland életéből is film készül

2009.02.04. 20:52 koimbra 3 komment

A Weinstein stúdió szerezte meg Gerald Clarke Get Happy: the Life of Judy Garland művét. Garland 13 évesen szerződést kapott és hogy bírja a tempót a stúdió vezetői amfetaminokat és altatókat írattak fel számára. A nyomás is nagy volt a színésznőn, a szerződésében volt egy kitétel, ha a külseje, súlya vagy a hangja megváltozik, akkor felfüggeszthetik a további szereplése alól és még fizetést sem kaphat. Egyre inkább nyúlt a drogokhoz, amelyek hatására alvászavar jelentkezett nála,  25 évesen már volt egy öngyilkossági kísérlete, 1969-ben halt meg túladagolás következtében, élete 47 éve alatt ötször ment férjez.

Emellett azonban jó filmekkel örvendeztette meg a közönséget, Oscarra jelölték a Csillag születik és az Ítélet Nürnbergben nyújtott alakításáért, de talán sokan ismerik még tőle a Húsvéti parádé, A kalóz és az Örökké énekelek filmeket. Legismertebb alkotása az Óz, a csodák csodája volt (amelyet anno többször is láttam). A Judy Garland at Carnegie Hall koncertjéért 5 Grammy-díjat is kapott.

Garland életéből tehát egy igen erőteljes drámát lehet összehozni és mivel Clarke könyvéből készítik a filmet, erre lehet is számítani, hiszen az író egy másik írása alapján hozták tető alá a Capotét Philip Seymour Hoffman főszereplésével, aki Oscart is kapott ezért.

Alább pedig a Somewhere over the rainbow hallható és látható.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr92923172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemenmarc 2009.02.04. 22:04:15

Lehet tudni, hogy kik esélyesek a szerepére? Mondjuk szerintem Keira Knightley tökéletes lenne erre a szerepre.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.02.05. 15:33:10

Még nincs kinézett szereplő vagyis nem írtak még róla.

FayeFaye 2009.02.05. 17:03:16

Keira Knightley?! Most nem azert mert szenvedelyesen utalom a not es remelem Uwe Bull filmekben fogja vegezni, de szinte mindenben Judy Garland tokeletes ellentete!
süti beállítások módosítása