Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Game of Death - Halálos játszma

2009.02.17. 18:51 Armida 9 komment

Morpheus azt mondja Neonak támadj és a kezével int, Jet Li gigantikus ugrást visz véghez az Öld meg Rómeót utolsó jelenetében, Uma 'Fekete Mamba' Thurman magára ölti a szuperhíres sárga-fekete kezeslábast és még egy rakat példát lehetne mondani, hogy mekkora hatással volt......és itt most azt kéne írnom, hogy a Halálos játszma c. film, de nem teszem, inkább azt írom Bruce Lee.

A film maga három forintot nem ér, leszámítva az utolsó harmadot, ahol Bruce Lee (a Jeet Kune Do atyja) megjelenik és orbitális harcot vív.
"A film tetőpontja, amelyben Lee a pagoda csúcsa felé haladva minden emeleten más harcművészeti ág mestereivel harcol." És valóban így van, tényleg ez a csúcs. A film első két harmadában sajnos nem ő szerepel ( azt hiszem ennek a filmnek a forgatása közt halt meg)  de szerencsére előre felvették a végső jelenetet. Csak emiatt érdemes megnézni, de ezért nagyon. Ha a kezembe kerülne egy ilyen nuncsaku (nunchaku) legelőször homlokon baszarintanám magam, no de tekintsük meg, hogy játszanak vele a májszterek:

 

 

Oké, megvolt az egyik szint, akkor jöhet a következő, itt már nincsenek fegyverek, totál fésztufész harc van, megjegyzem kicsit egyoldalúnak tűnik a harc, de ne féltsük a Kis Sárkányt, még egy ilyen 218 centis fickót ( Kareem Abdul-Jabbar ) is leaprít.

 Sokkal előnyösebb neki a vérpaca, mint egy bazi nagy lábnyom.

 

Gyakran olyan gyors volt a felvételeken, hogy megkérték hogy lassítson a mozdulatain, mert nem lehet látni, hogy mit csinál. Nagyon nagy hatással volt nemcsak a harcművészetekre, de a filmekre és ezáltal a világra is. Nem véletlenül választotta a Time magazin az évszázad 100 legfontosabb emberei közé.

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr90949118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowfast 2009.02.17. 20:44:09

Nem egyszer hallottam már azt Bruce Lee-ről, hogy nagyobb volt színésznek mint harcművésznek, meg hogy esélye nem lenne egy mai MMA-s ellen, meg hasonlók... Hát én ezeket a véleményeket nem osztom.Meg lehet nézni, hogy milyen dinamikusan mozog, süt belőle a harci szellem meg az aggresszió, a támadásai gyorsak és erősek, látszik hogy van bennük átütő erő... Lee a szó szoros értelmében fanatikus volt, éjjel-nappal edzette magát, minden szabadidejében gyakorolt. Anekdoták szólnak erről. pl féllábon egyensúlyozott, miközben kötötte a nyakkendőjét, étkezés közben a tenyerével ütögette az asztal szélét, ami mindenkit az őrületbe kergetett, meg hasonlók. :) A filmforgatás szüneteiben folyamatosan gyakorolt, csiszolta a mozdulatait, olykor meglehetősen seggfejként viselkedve (pl. azzal szórakozott hogy az emberek fülcimpáját oldalról hirtelen megpöccintette a lábával, emiatt az egyik munkatársa kórházba is került, mert pont rosszkor fordította el a fejét, és Lee véletlenül fejbe rúgta :)) Egyébként is nehéz embernek ismerték, abszolút maximalista volt, aki a saját fanatizmusát másokon is kíméletlenül számon kérte... ha igaz, hogy minden teljesítmény 1%-nyi tehetségen, és 99%-nyi gyakorláson és szorgalmon múlik, akkor ő ennek maradéktalanul megfelelt, ráadásul neki a tehetsége is jóval több volt, mint 1%. Hogy gyógyszerérzékenység végzett vele, az a sors fintora. Egyesek szerint persze megmérgezték (voltak gondjai a Triáddal, egy nyilvános szereplésén valahol hangosabban bevágtak egy ajtót, mire ő egy pillanat alatt hasra vágta magát, mert azt hitte hogy lőttek)

lowfast 2009.02.18. 02:41:16

@Armida:

Köszönöm, a poszt is remek :)

Egyébként igen, ennek a filmnek a forgatásán halt meg Lee, és egy tehetségesnek tartott srác játszotta el azokban a részekben, amiket már nem vele vettek fel... ha emlékezetem nem csal, van egy olyan rész, amikor a dublőr nézi magát a tükörben, és baromira látszik, hogy csak rá van montírozva(?) Lee arca a tükörre, de valami hihetetlen béna... a CGI nem volt annyira erős akkoriban.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.02.18. 10:17:13

@HappyTreeButcher: Emlékezeted nem csal, amikor megfordul a tükörnél, hogy ránézzen a maffiózóra, akkor látszik, hogy Bruce Lee arca van montírozva a dublőr testére. Nagyon béna, de ez egy ős film, így el kell fogadnunk hogy ilyen. :D
Asszem nagyot veszítettünk volna, ha nem kerül nyilvánosságra, mi lett volna a sok klassziker elemmel?
(Ja Bruce Lee fan vagyok és ezáltal nagyon elfogult, de ezt léccci mindenki nézze el nekem)

lowfast 2009.02.18. 14:52:39

@Armida:

Elnézve! Én is elfogult vagyok. Emlékszem amikor nagyon kis koromban láttam a Sárkány Útját, és utána kis fanyilacskákat faragtam egész nap, hogy majd jól belehajítom a szomszéd bácsi seggébe, akit utáltam.
Meg cukorspárgával összekötözött nuncsakuval hadonásztam, anyám meg akart ölni, amikor feldaraboltam a partvist.
Egyáltalán van olyan, aki nem Bruce Lee/Indiana Jones akart lenni kiskorában? :)

lallaj 2009.02.19. 09:31:18

Én mindíg cowboy akartam lenni, de a tesóm oviban A2-D2 volt. És élvezte, nagyon egyszerű és hálás szerep volt, de Oscar bácsi meg nem gyütt!:)

Bruce Le, meg szerintem is minden idők legjobb harcművésze.
Általánosban mindíg az volt a vita tárgya: ha öszeeresztenénk Schwarzenegger-t Lee-vel ki győzne? Én Schwarzira fogadtam mindíg, mert nekem ő volt az Istenkirály, de most felnött fejjel, már máshogyan látom, Lee szétcsapta volna.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.02.19. 09:48:31

@Jack24: Hát ahogy nézzük.
Ha csak úgy rájuk hagytuk volna a dolgokat, akkor Lee győzött volna.
Ha pedig meg lett volna írva, akkor pedig bármi lehetséges lett volna. Ráugrik Shwarzi Lee-re, aki felveszi a palacsinta felállást.
Vagy jön valami ronda ember és összefognak ellene, stb stb

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.02.19. 12:27:04

@Jack24: Húú, tuti Lee győzött volna! :)
Lespárgázik, egy heretépés és Arnie csak csillagocskákat lát és tuti nem mondta volna hogy I'll be back.
süti beállítások módosítása