Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You)

2009.03.02. 20:50 koimbra 2 komment

 

Mikor az ember kinő a titnkorból már nem akar egy hétvégén három emberrel randizni és kicsit megkomolyodik, már a családalapításra gondol, a csajoknak huszonévesen elkezd ketyegni a biológiai órája (vagy valami ilyesmi) és mikor beüt a harminc, akkor már mindenképpen megpróbálnak összekaparni valakit a további 50 évre, gyereket akarnak, tartós kapcsolatot. Ilyenkor a nagy igyekezetben az évek során felgyülemlett tapasztalatok a háttérbe kerülnek és csak akkor törnek a felszínre, mikor a színes lufi már kipukkadt az illúzió szertefoszlott, a nagy boldogságban az ember hajlamos elsiklani különféle helyzeteken, félrebeszéléséket és hazugságokat néznek el a párok egymásnak. A randi után elhangzó „jó volt veled, majd felhívlak” szövegeket is sokrétűen lehet értelmezni és értelmezik is. Van aki törli a másik elérhetőségét azonnal és olyan is akad, aki szerint a férfinak kell kezdeményezni, hiába is van ez a fene nagy női egyenjogúság.

 

 

Nem vagyok egy pszichológus, se kapcsolatszakértő (az kéne még), de valahogy így zajlanak a dolgok és a kapcsolatokról naphosszat lehetne írni, a Nem kellesz eléggé viszont úgy „ez is jó lesz ide, meg az is, meg még ez” jelleggel megpróbál belesűríteni két órába néhány szituációt. A probléma pedig ott kezdődik, hogy próbálkozik, próbálkozik, igyekeznek néha nagyon okosakat mondani, milyen helyzetben milyen szabálynak kellene lebegnie az ember szeme előtt, meg hogy a kivétel erősíti a szabályt, de bölcsebbek nem leszünk. Nem gond, nem is azért ülök le egy film elé, hogy a végén megvilágosodva, boldogan osszam az igazságot mindenkit, hanem azért, hogy jól szórakozzam, ez pedig nem sikerült. A játékidő alatt több szálon is követhetjük a cselekményt, de egyik sem érdekes, egyikben sem lehet azonosulni a szereplővel, nem lehet együttérezni velük. Sokan vannak és teljesen hülye problémákkal küszködnek. A nagy tömeghalomban akad egy főbb szereplő, ő Gigi (Ginnifer Goodwin ), aki egyszerűen belehal, ha nem randizhat, beleőrül, ha nem keresik őt, folyamatosan jótanácsért kuncsorog. Érdekes? Nem. Szegény csak szenved, méghozzá nem is viccesen, inkább idegesítően és erőltetetten. A többi szereplő talán menthetné a helyzetet, de ők sem javítanak az összképen. Janine (Jennifer Connelly) azért durcázik folyton, mert férje nem ismeri be, hogy dohányzott, ez pedig még a házasságuk végét is jelentheti. Beth (Jennifer Aniston) pedig azért veri ki a dilit, mer Neil (Ben Affleck) 7 év után sem akarja elvenni feleségül, ezért annak ellenére, hogy szeretik egymást kirúgja otthonról barátját. Ezek között veszik el Drew Barrymore és Scarlett Johansson pár jelenete is, ők sem tudnak dobni a filmen.

 

Jó kis thrillert lehetett volna készíteni a lány, aki mindenáron randizni akart témában, de ez ugye romantikus vígjáték, ami épphogy nem vicces és nem is nem is sugárzik belőle a romantika, olyan érzésem volt, mint egy túlnyújtott szappanoperát néznék. A sztorit elaprózták, elnyújtották, sok lett a két órás játékidő, amely alatt nem egy ásítás hagyhatja el az ember száját. Jó pár miértre pedig választ sem kaptam, az egyik, hogy Ben Affleck miért gondolja meg magát a végén? Talán nem is kell válasz, mert minden férfiember amilyen gyorsan csak tudna iszkolna vissza Jennifer Anistonhoz? Kár, hogy a sok ismert név nem tudott összehozni egy jó filmet, a plakáton minden arc mosolyog, nekem nem sikerült csak pár félmosolyt elereszteni a 2 óra alatt.

 

imdb: 6,6

rottentomatoes: 43 %

 

Büdzsé: 25 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 78,5 millió dollár

Eddigi összbevétel: 110,6 millió dollár

 

Címkék: iromány vígjáték romantikus 30 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr49975858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: judi online terpercaya 2019.01.06. 11:23:39

Download pokemon black 2 rom for gba - gaythralonpream

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajtosrolo · http://sajtosrolo.blogspot.com/ 2009.03.03. 14:48:29

Már egy ideje nézegettem a plakátját, nem tudtam róla semmit, gondoltam biztos valami jópofa romantikus vígjáték lesz... Hát, az írás ellenére még mindig kíváncsi vagyok, de csak a szereplők miatt.

nyuszisz 2009.03.03. 19:09:24

Érdekes szereposztás, az egyik legjobb és a leggyengébb színésznő egy filmben, néhány szereplő miattfogom megnézni én is, mivel kedvelem Scarlettet, Bradly Coopert és Kevin Connollyt.
süti beállítások módosítása