Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Edward Zwick a tengeren

2009.03.08. 13:50 koimbra 1 komment

Edward Zwick rendezheti Nathaniel Philbrick regényének, A tenger szívében filmváltozatát. A történet 1819-ben játszódik, ekkor fut ki az Essex nevű bálnavadászhajó, amit 15 hónappal később egy feldühödött bálna elsüllyeszti. A szárazföld messze volt, a tengerészek 90 nap múlva, szörnyű megpróbáltatások után jutottak partra, csak nyolcan élték túl végül a katasztrófiát, a hányattatások közepette pedig kannibalizmusra kényszerültek.

Zwick Marshall Herskovitz-cal közösen írja a forgatókönyvet, a forgatás pedig már az idén elkezdődne, az elképzelések szerint a tengeren rögzítenék a jeleneteket. Ez elég kockázatos és veszélyes vállalkozás, mivel az ilyen filmek jóval költségesebbek a műteremben forgatott alkotásoknál, anno a Waterworld is eléggé megszívta, a büdzsé teljesen elszállt és a díszletek is sokszor tönkrementek. Zwickre pedig ráférne a siker, a legutóbbi alkotását, az Ellenállók nagyot bukott, nálunk pedig még nem mutatták be.

A bálnás sztori egyébként nem lehet ismeretlen, hasonló történettel rendelkezik a Moby Dick is,  amiből Timur Bekmambetov készít egy feldolgozást a tervek szerint.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84989234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theboxman 2009.03.08. 21:39:53

Jól hangzik. Park kiadó "veszélyes övezet" sorozatban lett kiadva, ahol csupa jó úti/expedíciós könyvhüz (Szahara, régi Into the Wild kiadvány, Ég és jég, A Déli-sark foglyai, stb) volt már szerencsém. Holnap be is szerzem ezt. Kíváncsi leszek, Edward Zwick mit hoz ki belőle. Köszi a hírt
süti beállítások módosítása