Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Avatar 300 millióba kerül

2009.03.20. 11:12 koimbra 3 komment

Sokan úgy gondolják, hogy James Cameron a Titanic után lepihent, de ez nem így van, készített néhány dokumentumfilmet, producerkedett és már egy jó ideje tervezgeti az Avatar filmjét. Elvileg 200 millió dollár lenne a költségvetése, Cameron azonban nem arról nevezetes, hogy a büdzsé keretein belül maradjon. A Time Magazine a 3-D: A mozi jövője cikkében megemlíti, hogy a film 300 millióba kerül (plusz majd még erre jönnek a reklámköltségek). Az újságíró egyébként látott néhány jelenetet az Avatarból, az egész teljesen valódinak látszott, nem tudta megmondani hol van ebben animáció.

Steven Spielberg jóslata szerint Cameron műve lesz a legjobb valaha látott 3-D-s film. Mondjuk ehhez nem kell nagy jóstehetségnek lenni, mivel ezt már pár ezer (vagy millió) filmrajongó is megmondta. Az Avatar elméletileg decemberben érkezik a mozikba, bár sokak szerint ez elég kétséges. Az pletykák szerint az első előzetest a Szörnyek az űrlények ellen előtt láthatta volna a nép, csakhogy az egy hét múlva lesz és nem nagyon tűnik úgy lesz ebből a trailerből valami.

Az eddigi legköltségesebb produkció A Karib-tenger kalózai: A világ végén kalandfilm volt, ami 300 millió dollárba került (, a Holtak kincse pedig 225-be). A Pókember 268 milliót emésztett fel (bár lehetett látni 350 milliós összeget is), a Superman visszatér pedig 270 millióból készült.

Címkék: avatar miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751013758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dantE · http://videodrome.freeblog.hu/ 2009.03.21. 09:52:16

Adja az ég, hogy a film költségvetésének többszörösét szedje össze a nagyvilágban, és rájöjjenek a stúdiók, hogy a jó sci-fi-re még most, a Star Wars és az Alien széria fénykorának lecsengése után is vevő a nép!

1443t 2009.03.21. 10:13:45

Már megint azzal vannak elfoglalva, hogy Cameron megalomán és, hogy nem tartja a költségvetést kordában. Ugyanez volt a Titanic esetében és a hülye kritikusok már készítették neki a koporsót. A többi pedig már filmtörténelem és pénz (11 oscar, 1,8 milliárd dollár világszerte és 600 millió dollár az USA-ban). Remélem most is megmutatja ezeknek a kétkedő embereknek, hogy mit tud. Szerintem ez a film az elkövetkező évek mozijának etalonja lesz. Nagyon drukkolok.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.03.21. 12:45:32

Na de a Titanic 12 éve volt, azóta Cameron dokumentumfilmezgetett és ennyi. Rendes mozifilmet rendezett, nyilván ő volt a világ királya anno, de most? Remélem nem felejtett el rendezni.
süti beállítások módosítása