Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lépéselőnyben -Leverage első évad

2009.04.02. 19:03 koimbra Szólj hozzá!

 

Bizonyára ismerősen cseng mindenki számára Roland Emmerich neve, Dean Devlint már ennél kevesebben tudják besorolni valahova. Devlin az az ember, aki producerként és íróként legtöbbször ott állt Emmerich mögött, neki is nagy szerepe van tehát a vásznakon látott pusztításnak. Persze Devlin nincs hozzáláncolva a német rendezőhöz, sokszor saját utakon jár. Készített néhány önálló művet is és Devlinnek köszönhetjük a Lépéselőnyben (Leverage) sorozatot is.

 

Adott egy alkesz, de alapjában véve jó szervezőképességgel bíró fazon, akit megbíznak egy rablás kivitelezésével és egy összeszedett profi csapat vezetésével. Csakhogy a kis brigádot átverik, ők pedig visszavágnak szépen és annyi lé hullik az ölükbe, hogy amolyan Robin Hood csapatként tevékenykednek ezután, ha valaki hozzájuk fordul segítségért, (mert esetleg naivak voltak és valamely pénzes figura ügyesen megszívatja őket,) akkor a profi bűnöző banda akcióba lép, hogy megbűnhődjön az aljas alak.

 

 

Nagyon jó szereplőket toboroztak a sorozathoz, nem színészfenomén egyik se, de az adott karakterhez tökéletesen passzolnak. Egytől-egyig mindenki, kiválóan hozza az adott szerepet. A team egyébként a főagy mellett még 4 személyből áll. Adott egy hacker, aki egy számítógép segítségével véghezvisz bármit. Van egy színészből, aki a színpadon bénán adja elő magát, de az élet porondján kiválóan alakít, átejt mindenkit. A harmadik profi tolvaj, pár perc alatt bejut bárhová és eltulajdonít bármit, olykor csöppet nehezen kezelhető. A csapat nehézfiúja pedig pár másodperc alatt lerendez bárkit, aki esetleg keménykedne, nem kedveli a fegyvereket, előnyben részesíti a saját öklét.

 

Az epizódok között azért akad egy, maximum két gyengébben muzsikáló rész, összességében viszont teljesen élvezhető volt az egész. Nem is ment mindig simán a munka, olykor át kellett állni hirtelen a B tervre, amely sokszor nem is volt, rögtönöztek és mindenki csinálta amihez értett. A legjobb pedig a színészek kinézete volt, mikor az egyikük beszélt és a többiek mellette vagy a háttérben tevékenykedett le is állítottam párszor néhány pillanatra a filmet, mert sokszor érdemes odafigyelni a színészek külalakjára, esetleg a vágott arckifejezésre és ezen jót lehet mosolyogni.

 

 

Nem túl hosszú, az első évad 13 részes csupán, bátra be lehet iktatni néhány darabot két film közé vagy a nagy sorozatfüggés közepette be lehet próbálni a Leverage-et. Dean Devlin nem túlzottan erőlteti az akciót, inkább az átverésre koncentrál, kellemes, tisztességesen összerakott első évad volt.

 

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr281042365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása