Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2009.04.08. 21:20 koimbra 1 komment

Gyilkosság lólépésben (Knight Moves) Anno még volt ezen a tanyán (na jó, 12.000 ember élőhelye, de ezer éve nem volt semmi érdekes itt) mozi, ahol a tulaj az adott film poszterét adta oda a vetítés előtt a kérdésére leggyorsabban válaszoló embernek. Párszor viszont ravaszul nem az adott művel kapcsolatos feladványt adott, egyszer pl. ezt kérdezte a nagyérdeműtől, hogy mi Christopher Lambert legjobb filmje. Na szerinte ez a Gyilkosság lólépésben.

Elég lutri dolog ám Lambert életművéből válogatni, mivel mostanában kivétel nélkül nézhetetlen filmekkel jelentkezik, régebben azért volt pár nézhető alkotása, legalábbis emlékeim szerint.

A Gyilkosság lólépésben Lambert egy híres sakkmester alakít, akivel egy titokzatos telefonáló játékba kezd. Az illető gyilkolni kezd és minden hulla mellett hagy egy támpontot, aminek segítségével végül a sakkozó megállíthatja a további vérontást.
A film nem túl izgalmas, a szinkron miatt pedig gyorsan rájöhetünk ki áll az emberölések hátterében. Daniel Baldwin nyomozót alakít, az ő filmográfiájában is nagyítóval kell keresni a jó filmeket (talán nem is volt ilyen). A produkcióra 50 %-ot adok.

 

Robin Hood, a tüzes íjász (L' arciere di Sherwood): Régebben a tévében nem adtak agyba-főbe amcsi filmeket, nem volt ezer adó, csak kettő, úgyhogy azt néztük ami volt. Leadtak néhány művet Giuliano Gemma főszereplésével, ahogy emlékszem ezek többsége kellőképpen jó volt, az ismétléseknél is ott ültünk a képernyő előtt.
Oroszlánszívű Richárd a német császár vendégszeretetét élvezi és egy millió aranypénzért cserébe vissza is térhetne angol földre. Richárd galád öccsének eszében sincs fizetni, inkább maga melegíteni a trónt, a hírnököt is elintéztetné rövid úton, Richárd hű követőit pedig sorra legyilkoltatja. A sherwoodi erdőben Robin Hood zászlaja gyűlnek össze az üldözöttek és ott tesznek keresztbe a gonosz öccs ellen, ahol csak tudnak.

A szokásos Robin Hood-sztori, a bajvívások nem túl látványosak, a különféle harcoknál pedig messziről látszik, hogy nem ér célba az ököl és a kard. Ettől függetlenül korrekt kalandfilm, 70 %

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr701054235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.04.09. 00:53:49

Lambert filmjei közül nekem a "Hegylakó" a "Mortal Kombat" és a "Feltámadás" volt, amik tetszettek. Láttam ezeken több filmjét is azokra is azt mondom egyszer nézhetőek voltak.
süti beállítások módosítása