Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Afrikai szeretők- The white masai

2009.04.15. 14:27 Armida 2 komment

Meglátni és megszeretni. Sablonszöveg tudom, de azért valljuk be hogy van alapja. Carola (Nina Hoss) és a pasija Kenyában kirándulnak. Az utolsó nap egy kompon utaznak, mikor Carola meglátja élete nagy szerelmét (ezek szerint a fickója nem az) egy maszáj harcost. A sors úgy hozza, hogy találkozzanak, de persze nem mondom meg hogyan, hátha valaki még nem látta a filmet.
Már csekkelnék a repjegyet, mikor Carola azt mondja, ő marad. Paff, hatalmas döbbenet bennem, gondoltam is, ez a csaj nem semmi. Fél nap sem telt el és mekkorát fordult vele a világ. Nem tudtam eldönteni, hogy bátor vagy szimplán be van sózva. Őszintén, ki meri megtenni azt, amit ez a nő megtett? Másodpercek alatt döntött, nem számított neki, hogy otthon Svájcban megvan a nyugodt, gazdag élete, egyszerűen csak Lemalian ( Jacky Ido) érdekelte. Carola fogta szépen a cuccait és elindult megkeresni a harcost, úgy hogy dunsztja sem volt a maszájok életkörülményeiről.

 


Aztán idővel megismeri ő  is a szokásokat, de nehezen tudja elfogadni, mert annyira különbözik az európai kultúrától. Most komolyan, melyik csaj vállalná be, hogy a rangsorban a kecskék után jön? Hogy nincs fürdőszoba, nincs angolvécé, nincs tükör (sminkelni elég nehézkes enélkül) és applikátoros tampon sincs,  nincs áram és ha nincs áram, akkor semmi nincs, sem hűtő, sem mikro, sem hajformázó, sem tévé (jaj meghalnék nélküle) sem számítógép, sem semmi, csak a puszta, elvétve egy két fa vagy bokor és kecskék meg persze sovány marhák. No, de Carola tökös csaj, bevállalja, mert nagyon szerelmes.

 


Persze nemcsak a modern eszközök, a kecskék utáni rangsor az, amiben különbözik a két kultúra. A film alatt szépen lassan kiderül egy csomó minden. Nekem péládul meg nem fordult volna a fejemben soha, hogy lehet úgy szexelni, ahogy a maszájok szoktak, ezért hálát adok a sorsnak, hogy ide születtem és nem oda (kösz anyu+apu), de Carola megtanítja Lemaliannak, hogy nemcsak a durr bele ötperces gyorstüzelés létezik, hanem van más módja is. Lemalian gyorsan tanul e téren, ennek örültem is.

 

A dolog pikantériája, hogy megtörtént esetről van szó,  Corinne Hofmann önéletrajzi novellába foglalta mindazt amit átélt és óriási bestseller lett. 2004-ben visszalátogatott a Samburukhoz, és még két könyvet írt, a Vissza Afrikába  és Búcsú Afrikától címmel.
Íme, ő az:

 


És a két főszereplő:

 


Kifejezetten utálom a német filmeket, de ezt gyönyörűen csinálták. A képi világ, a színészek, minden-minden nagyon jól sikerült, nekem baromira tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr451066579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.04.15. 16:02:43

Nekem nem jött be, a könyv jobb.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.04.15. 16:14:24

@ChrisDry: Persze hogy jobb, a könyv általában mindig jobb. :)
süti beállítások módosítása