Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rémségek kicsiny remake-je

2009.04.15. 21:47 koimbra Szólj hozzá!

Roger Corman a B kategória egyik ismert alakja, rendezőként, színészként és főleg producerként tevékenykedett az évtizedek alatt. Az imdb-n lehet szemezgetni a művei közül, talán még láttatok is tőle valamit. Az alkotásai között található a Death Race 2000 film is, amelyet nemrég újraforgattak, Corman pedig executive producerként vett részt a produkcióban.

Legutóbb a Cyclops tévéfilm készült el felügyelete alatt, amelynek rendezője Declan O'Brien (Halálos kitérő 3) volt. A direktor azt mondta, hogy Corman olyannyira elégedett volt a filmmel, hogy azt mondta ez a legjobb alkotás, amelyhez az elmúlt húsz évben köze volt, szóval mindenképpen szeretne együtt dolgozni vele újra. Az terv pedig az, hogy újraforgatják a Rémségek kicsiny boltját.

Az eredeti verziót 1960-ban még maga Corman rendezte, ebből készült remake 1986-ban Frank Oz dirigálásában, amely már musical volt és Rick Moranis volt a főszereplője. O'Brian annyit még elárult az ő változatában nem fognak énekelni és sötétebb hangvételű lesz.

Az 1960-ban bemutatott film tartalma: Seymour, a kétbalkezes virágárus, beszélő növényszörnyet nevel, amellyel szomszédai és vevői körében nagy feltűnést kelt, s ezáltal első ízben élvezheti a sikert és az elismerést. Ám elborzadva tapasztalja, hogy növénye emberi vért, végül már egész testeket igényel táplálékul. Seymour akartlanul is belekeveredik a szomszédságában megtörtént halálesetekbe, s titokban a növénnyel eteti meg a holttesteket. Ennek étvágya azonban egyre csak nő, s így végül Seymour önmagát kénytelen feláldozni.

A remake sztorija: Az üzlet fellendül a kis virágboltban, amikor az egzotikus cserepes növény, Audry II a kirakatba kerül. A kedves kis növény azonban napokon belül rémséges szörnyeteggé fejlődik, és sorra gyilkolja az embereket. Kiderül, hogy a virág egy földönkívüli gonosz húsevő, amely rettegésben tartja a kis boltot.
A Rémségek kicsiny boltja című horror-musical-vígjátékban olyan sztárok tűnnek fel, mint Rick Moranis, Steve Martin és Bill Murray. A film zenéjét a többszörös Oscar-díjas Alan Menken szerezte, a dalszövegeket pedig a kétszeres Oscar- díjas Howard Ashman írta. A film fülbemászó dallamaival félelmetes szórakozást ígér. (kritikustomeg)

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr421067544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása