Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden

2009.04.18. 17:07 koimbra 1 komment

Életerő (Lifeforce): Angol és amerikai legénységből álló űrhajó vizsgálja a Halley-üstököst, a csóvájában egy idegen hajót fedeznek fel, amire átszállva egy ismeretlen és halott földön kívüli létformát találnak, plusz három embernek kinéző testet, ezeket átszállítják a saját járművükbe. A Földre az űrjárgány már kiégve tér vissza, viszont az idegen testeknek semmi baja, akik el is szabadulnak és káoszt teremtenek.

Tobe Hooper a klasszikus Texasi láncfűrészes mészárlás direktora rendezte a filmet, nem tudom direkt sikerült ilyenre vagy pedig véletlenül hozta így össze. A film költségvetése 25 millió dollárra rúgott, mégis a trükkök és az effektek gagyira sikeredtek (a Star Wars 77-ben pedig 11-be került), pedig még John Dykstra (kétszeres Oscar-díjas) látványtervezőt is megszerezték a produkcióhoz.

Az alkotás alapja az Űrvámpírok című könyv volt, a vámpírkodás azonban nem a megszokott módon folyik, itt nem tapadnak az ember nyakára és nem szívják ki a vért, hanem kiszipkázzák az életerőt az adott személyből, aki rövid úton szó szerint megöregszik, majd később fel is támad.

Mathilda May szinte végig meztelenül játszik, mit mondjak, szép teremtés.

Összességében eléggé trének és rossz minőségűnek tűnt, de mégis valahogy megvolt a hangulata, élveztem. 70 %

 

A sakál árnyéka (The Assignment) : Carlos a világ egyik legismertebb, legnevesebb terroristája volt, alakja néhány producert megihletett. Az egyik klasszikus mű a Sakál napja 1973-as alkotás, legutóbb, 1997-ben pedig Bruce Willis bújhatott a bőrébe (A Sakál). Szintén ebben az évben mutatták be A Sakál árnyéka thrillert, amelyet csak pár moziban vetítettek Amerikában, így meg is bukott (akárcsak a Willis -féle verzió). Pedig Christian Duguay (Gyújtóhatás, Screamers) nem csinált rossz filmet.

A történet szerint Carlos igazi arcáról csak egy fotó létezik, Annibal Ramirez (Aidan Quinn) pedig rádöbben arra, hogy ő nagyon is hasonlít a hírhedt terroristára. Jack Shaw (Donald Sutherland) már évek óta megszállottan üldözi a Sakált, sokszor volt már a közelében, de elfogni nem tudta. Új terve szerint ő és egy moszad ügynök (Ben Kingsley) kiképzik Ramirezt és bedobják a mély vízbe, ezáltal pedig megkavarhatnak pár dolgot, aminek hatására a terroristát lekapcsolhatják.

Nem kapkodnak a készítők, a közel két órás alkotás első felében a felkészítés folyik (én is örülnék, ha ilyen jó memóriám lenne vagy mondjuk egy hűtőkinyitás után meg tudnám állapítani a dolgok állását), a második felében pedig a bevetést láthatjuk.

Sutherland és Quinn jó, Kingsley mintha unatkozna néha.

Érdekes film, még el is hinném, de egy szó sem igaz belőle. 75 %

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr851072908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.04.18. 18:16:25

"A Sakál árnyéka"-t láttam én is. Szerintem sem volt rossz.
süti beállítások módosítása