Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A halhatatlanság halála is a vásznakra kerül

2009.04.23. 15:30 koimbra 2 komment

Két film is készülőben van, amely Isaac Asimov művén fog alapulni. Az egyikről már hírt adtam korábban, ez az Alapítvány lenne, amit előreláthatólag Roland Emmerich fog megrendezni. A másik A halhatatlanság halála lesz. Hogy a filmben mi fog megvalósulni a könyvben leírtakhoz képest még nem tudni, mindenesetre a regény tartalma a következő:" A halhatatlanság halála az időutazás modern regénye. Isaac Asimov az atomkor olvasóinak új világot tár fel: nem a csillagok, nem az űrutazás felé vezető utat, hanem az egymás mellett létező különböző Valóságokat irányító Halhatatlanok világát. Ám a tökéletes Halhatatlanság létezése egyetlen hajszálon függ. Elég egyetlen elhatározás, egyetlen mozdulat és a tökéletes rend, a Halhatatlanok uralma mindörökre eltűnik. Kitől függ a Halhatatlanság léte vagy halála? Ki teheti meg azt az egyetlen végzetes mozdulatot? A világhírű tudós színes és lebilincselően fordulatos regényében korunk egyik legizgalmasabb problémáját feszegeti: az idő relativitását és a konkrét történelmi korhoz való kötöttség és felelősségérzet megnövekedését."

A rendezői székbe Kevin Macdonald ülhet, aki a One Day in September dokumentumfilmjéért Oscart kapott, legutóbb pedig a mozikban Az utolsó skót királyt láthattuk, illetve A dolgok állása thrillere is hamarosan elérkezik hozzánk.

Utoljára 2004-ben láthattunk olyan filmet, ami Asimov regényén alapult, az Én, a robot jelentős változtatásokon esett át a könyvhöz képest.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr51082102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geomayler 2009.04.23. 20:50:14

Az Alapítvány-Robot univerzumon kívül, meg amúgy is, ez az egyik legjobb regénye, ajánlom, hogy jól csinálják meg, nagyon szeretem.

riviera (törölt) 2009.04.30. 18:15:37

Az Én a robot felháborítóan gagyi lett -- ezt így kell rendesen megfogalmazni. Forgott az öreg rendesen tutira. :(
süti beállítások módosítása