Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Újraforgatják Sam Peckinpah művét

2009.04.23. 16:08 koimbra 1 komment

Még 2007-ben jelentette be a Screen Gems, hogy remake-elné Sam Peckinpah egyik filmjét, aZ 1971-ben bemutatott Szalmakutyákat. Aztán néma csönd volt, már talán el is feledkezhetett mindenki erről, azonban ma plusz információk láttak napvilágot az új filmmel kapcsolatban.

Az új verziót Rod Lurie (Az utolsó erőd, A manipulátor) írja és rendezi. A főszerepet pedig James Marsden (Bűbáj, X-Men) vállalta el. Marsden egy los angeles-i forgatókönyvíró lesz, aki feleségével a nő szülővárosában költözik, ahol a helyiekkel nem jönnek ki valami jól és egymással szemben is csöppet feszültté válnak.

Az eredeti alkotás főszereplője Dustin Hoffman volt, ennek tartalma: A hazájukban elharapódzó erőszak miatt egy amerikai matematikus és felesége a vidéki Angliába költöznek, ahol a házukon dolgozó munkások egyre kihívóbban és gonoszabban viselkednek velük. Miután a nőt megerőszakolják, a férfi pedig nem hajlandó kiadni az otthona elé gyűlt részeg tömegnek egy gyilkos fogyatékost, elszabadul a pokol.(kritikustomeg)

Peckinpah filmje Gordon Williams regényén, a The Siege at Trencher's Farm-on alapult, Lurie is azt mondja, hogy az ő alkotása is erre a könyvre épül majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr771082177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dantE · http://videodrome.freeblog.hu/ 2009.04.24. 17:40:47

Az eredeti mozi eszméletlen nagy hatással volt rám, pedig még csak pár hónapja hogy láttam :) Hoffman élete legjobbját nyújtja benne, az utolsó fél óráról meg nem értem, miért nem hallottam egy hatalmas filmőrülttől sem, mikor szerintem ott van minden idők 10 legizgalmasabb jelenetsora között.
A remake pedig várós, bár sem Marsden, sem Lurie személye nem győzött meg arról, hogy egy közepesnél jobbat tesznek le elém a moziban.
süti beállítások módosítása