Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Boszorkány-hegy (Race to Witch Mountain)

2009.04.27. 21:16 koimbra 1 komment

Számtalan könyv íródott már a földönkívüliekről, tengernyi fura történet látott napvilágot a repülő csészealjakról és sok ezren állítják, hogy ők bizony kerültek már kapcsolatba idegen lényekkel, ezen emberek egy részéről kiderült, hogy csak feltűnési viszketegségük van, esetleg kissé zakkantak, de olyan történés is akad, amit senki nem tud cáfolni. Bizonyíték akad a földönkívüli élet létezésére, ám ezeket nem ismerték el hivatalosan és talán soha nem fogják. Így továbbra is szájról-szájra járnak a különféle históriák, összeesküvés-elméletek és ki tudja hány fanatikus és Fox Mulder kutat bőszen az igazság után. A kis zöld emberkék iránti kíváncsiságot a filmesek ki is aknázták, rengeteg sok jó és rossz produkció született már a témában, a Boszorkány-hegy ezeknek a sorát gazdagítja.

 

Alexander Key műve, az Escape to Witch Mountain 1968-ban jelent meg, a Disney stúdió lecsapott a regényre, 1975-ben elkészült a moziváltozat, amely nagy siker volt, forgattak is hozzá két folytatást. Aztán elkészült a remake, amit 1995-ben mutattak be, ez már csak a tévében ment. Nem kell különösebb ész hozzá, hogy az ember kitalálja valószínűleg ezen alkotások körül nagyobb rajongótábor alakulhatott ki, jelenleg is sokan nézik és veszik a régebbi produkciókat, ezért készülhetett el az új, friss, ropogós változat.

 

 

Jack Bruno (Dwayne Johnson) taxi hátsó ülésén két tinit fedez fel, akik egy hosszabb fuvarra veszik igénybe a szolgálatait. A srác és a csaj távoli világ szülöttei, rajtuk múlik két bolygó sorsa is. A jó fuvarozó hamarosan azon kapja magát, hogy a két űrlény misziójában segítkezik, nyomában pedig ott lohol néhány tucat kormányügynök és egy földönkívüli fejvadász.

 

Dwayne Johsonnak nem sikerült bizonyítania akció terén a kasszáknál (Az Amazonas kincse, Doom bukta), hiába is adta át neki a stafétabotot Schwarzenegger anno. Johnson látta, hogy ez így nem jó, nem erőltette tehát ezt a műfajt, át is váltott a családi művekre, a Gyerekjáték hozott is a konyhára szépen. A Boszorkány-hegyben is hasonló műfajú, Johnson helytáll a szerepben, bár azért jobban is odatehette volna magát. Nem lehet szó nélkül elmenni a szinkronhangja mellett, egyáltalán nem illett rá, mellélőttek vele rendesen. Carla Gugino öregszik, már nem néz ki oly jól, mint néhány évvel ezelőtt, bizony már Anna SophiaRobb is jobban mutat nála (néhány év múlva bombanő lehet belőle). Alexander Ludwig olykor teljesen viccesen hat mikor feszíteni próbál, az Ébredő sötétséghez képest azonban mindenképpen előrelépés volt amit nyújtott.

 

 

Ez bizony egy szórakoztató családi sci-fi kalandfilm lesz, mondták már jó előre az alkotók, azaz durvulásra, vérengzésre ne nagyon számítsatok (besorolása PG). Kutyát is pakoltak bele, igaz kissé ügyefogyottan oldották meg, de legalább nem is nagyon erőltetik az eb jelenlétét és a gengszter fickókról is megfeledkeztek egy idő után. A történet sem túl eredeti és elismerem, hogy az elejétől a végééig olyan gyerekesnek tűnt az egész, és még némi Amikor megállt a Föld beütése is volt egy pontnál a dolognak, mégis kellemesen elszórakoztam rajta, nem volt unalmas, üresjárat sem akad. Látványosnak látványos, akad jó pár látványos üldözés (én is szeretnék ilyen kocsit, kibír bármit) aszfalton és síneken egyaránt, akcióznak (vagy ilyen jellegű jelenetek vannak) föld alatt és hegy belsejében, az ilyen jeleneteknél meglátszik, hogy gyerekbarát lett, ha lőnek, akkor a környezeten és a berendezésen kívül nem sérül meg túlzottan senki, némi horzsolás mutatja csak a megpróbáltatásokat, még az űrvadász kinézete sem valami szörnyűséges, inkább csak rondaképű. A film tempó is megfelelő volt és poénokon is lehet vigyorogni, pozitív csalódás részemről, 70 %-ot adok is rá.

 

 

imdb: 6,3

rottentomatoes: 42 %

 

Eddigi amerikai bevétel: 63,96 millió dollár

Eddigi összbevétel: 72,75 millió dollár

Címkék: akció iromány vígjáték sci fi 70 % race to witch mountain

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr841089800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Free Race To Witch Mountain trailer download 2009.07.28. 07:49:41

It seems, Disney is about to continue to run action stars in family movies. After The Pacifier, starring Vin Diesel, here is the Race to Witch Mountain. As the story says, Dwayne Johnson (The Rock) plays an ex-badguy taxi driver, who’s falling i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.07.18. 15:21:11

Én úgy voltam vele (nem tudom miért), hogy valahogy az előzetes után kicsit többet vártam. Azért annyira nem volt rossz. Nálam 50%.
süti beállítások módosítása