Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Blood: The Last Vampire (anime)

2009.05.08. 00:58 Faith_Gunn 7 komment

Későéjszaka. Az utolsó vonat begördül az állomásra. Az érkezők kiszállnak, csak két személy marad a kocsiban: egy fiatal, morcos tekintetű lány és egy elég rosszbőrben lévő férfi. A szerelvény kifut; a jármű kattog, a neonok hirtelen kialszanak, mire a copfos kishölgy felpattan, és sebesen megindul a férfi felé. Az ember menekülne, de már késő. A kard kettéhasítja a szerencsétlent.
Ezzel a méltán híres jelenettel indul a „Blood: The Last Vampire” című anime, aminek most bemutatott élőszereplős változata, talán egyszer hozzánk is eljut.

  


A történet 1966. október utolsó napjaiban játszódik, a vietnámi háború kellős közepén.
Az amerikai Yokota légibázis mellett álló középiskola már lázasan készülődik az éves halloween bálra, mikor Saya, a nyitójelenetben feltűnő harcias hölgyemény megjelenik az intézményben.
Teljesen átlagos diáklánynak tűnik, senki nem sejti, hogy ő az egyetlen, az utolsó igazi vámpír; aki az amerikai titkosszolgálattal karöltve a mostanában megszaporodott öngyilkosságnak tűnő halálesetek ügyében nyomoz.
A történet nem klasszikus vámpír sztori. Nincsenek benne elegánsan sápadt, elragadó modorú férfiak, sem macskamódjára sikló gyönyörű vámpírnők. A vérszomjas elfajzottak kifejezetten rémesen néznek ki. Ők azok a lények, akik nem vámpírnak születtek, csak később egy másik teremtmény harapásával alakultak szörnyeteggé, viszont fel tudnak ölteni emberi alakot is.

A karakterek a rövid játékidőnek köszönhetően –csupán 48 perc- nem túl kidolgozottak, maga a sztori is egy nap alatt zajlik le. Az egész film az adott időben játszódik, így szinte semmit nem tudunk meg a szereplők előéletéről. Saya-ról is csak annyi derül ki a film legvégén, hogy 1892-ben már élt.
A történet végig feszesen halad előre, egy pillanatig sem ül le; izgalmas és lebilincselő.
A karakterek grafikája szép, de nem hivalkodó, nincsenek rózsaszín hajzattal pompázó figurák, az egész nagyon realisztikus; és tökéletesen beleillik a gyönyörűen kivitelezett sokszor 3D-s környezetbe. Nincsenek élénk színek, a jelenetek zöme éjjel játszódik, de a nappali részek is elég komorak. Mint ahogy az egész anime az.
A zene végigkíséri a filmet, és sokad ad hozzá; a nővérszobás jelenet nálam abszolút telitalálat. Hol a kort idéző muzsika, hogy nagyzenekari dallamok csendülnek fel.

Aki már nagyon várja az élőszereplős mozit, előtte mindenkép nézze meg a filmet; meg az is, aki egy izgalmas szépen kivitelezett animére vágyik, vagy csak szereti a rémtörténeteket…
Mindenképp maradandó élményben lesz része.

A májusra ígért DVD megjelenés sajnos csúszik, de ami késik, nem múlik. Előreláthatóan a második félévben jön ki a Black Mirror és az AnimeStars magazin gondozásában, természetesen a magazin mellékleteként.

Címkék: animáció anime blood the last vampire

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr411109167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.08. 10:07:35

Próbálkoztam néhány animével, legutóbb a Cowboy Bepop és az Elfen Lied volt soron, de egyik sem tetszett. A Blood-ot régen láttam, ez viszont már jó volt:) A filmet is meg fogom nézni

Faith_Gunn · http://shadowbox.blog.hu/ 2009.05.08. 10:26:32

@ChrisDry: Bizony az :)

@koimbra: Én nagyon szeretem az Elfen Liedet :)
Az volt az egyik első amit láttam :)
De én szociopata vagyok :D Az első részt vagy ötször megnéztem egymás után :))

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.08. 10:27:57

@Faith_Gunn: :) Az biztos, hogy véres lett, egy meztelen nő szétgyilkol mindenkit

Faith_Gunn · http://shadowbox.blog.hu/ 2009.05.08. 10:37:29

Akkor neked nem ajánlom a Mnemosyne-t... az még egy beteg alkotás.
Pucér hölgyek-vér-erőszakos piercingelés-d*gunk miközben felfallak jelenetek :DDD

FayeFaye 2009.05.08. 16:14:23

Elkezdtem nezni a filmet, de nem birtam 10 percnel tovabb. Elkezdtem nezni a sorozatot, azt sem birtam sokaig, de nagyon ismeros volt: evekkel ezelott mar megprobalkoztam vele de akkor sem jutottam 1-2 resznel tovabb. A l-a film trailere viszont nagyon igeretes.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.24. 15:10:18

Na megnéztem a filmváltozatot, nagyon-nagyon gyenge lett.
süti beállítások módosítása