Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Summer Glau interjú

2009.05.17. 18:16 koimbra 1 komment

 Emlékezzünk meg a Terminator: The Sarah Connor Chronicles sorozatról ezzel a 2008 januári Summer Glau interjúval: http://scifichick.com/2008/02/02/summer-glau-interview/.

SpockCooper fordította le az interjút.

Az egyik érdekesség Cameronnal kapcsolatban, hogy nem csak az akciójelenetek, de a humor is fontos a karakterben. Summer tudnál beszélni nekünk erről a pléhpofa megközelítésről, ahogyan játszanod kell?

S. Glau – Ez John Friedman ötlete volt, ez összhangban van a pilot epizóddal és a sorozattal is. Meg kellett határoznunk, hogy pontosan miként viselkedik az emberekkel. Mind úgy éreztük, hogy ez jó lehetőség a poénkodásra. Nagyon élveztem a forgatást.

Pontosan hogyan kell egy ilyen robot karaktert eljátszani? Milyen laposan kell játszanod és van-e valamilyen apróság amit nem veszünk észre?

Nos, én mindig mondtam Joshnak, hogy én maximálisan megpróbálok Cameronként viselkedni. Soha nem akarom megkérni a nézőket, hogy nevessenek, mert nem lenne valódi, ezért mindent olyan őszintén közelítek meg, ahogy Cameron tenné.Azt hiszem az a vicces benne, hogy nem tud másként viselkedni csak őszintén. (2008.jan.).Nagyon nyitott,mint egy kisgyerek és megfigyeli a körülötte élők viselkedését és ahogy tőle telik megpróbálja megérteni. Ez néha extrém vicces helyzeteket eredményez.

Meg tudnád mondani, hogy kapunk-e valaha egy magyarázatot Cameron nézőpontjáról?


Szerintem mi most egy diszfunkcionális családként működünk, rejtély, hogy Cameron szándékai valóban azok-e , amit ő állít. Nem igazán tudom, hogy mi van vele, titokzatos múltja van és nem tiszta, hogy mi lesz vele a jövőben.Ahogy én tudom mindhárman ugyanazért a célért harcolunk, de ez még változhat. Cameron talán valamilyen más céllal jött vissza az időben.

Elmagyaráznád, miben más Cameront játszani, mint Rivert (Firefly) ?

Vicces, mert én valójában látok néhány hasonlóságot. Mindketten idegeneknek számítanak a környezetükben. River soha nem volt jó az emberi kapcsolatokban és mindig úgy látszott, hogy lélekben valahol máshol jár. Ez Cameronra is igaz, más időből származik, nem is ember és nem igazán tudja, hogyan bánjon az emberekkel, akikkel együtt él. Ámbár River olyan érzelmes és sérülékeny, ami nem lehet igaz Cameronra. Mikor leszerződtem a szerepre, az volt a legnagyobb kihívás számomra, hogy megpróbáltam kitalálni miként tudom a figurát összetettebbé tenni és miként tudnám eljátszani őt..Még most is egyre többet tudok meg róla, szerintem folyamatosan változik. Jelenetről jelenetre egyre jobban elsajátítja az emberi tulajdonságokat.

Mik az esélyei egy románcnak John és Cameron között?

Én is csak találgatok, jelenleg még én sem tudom. Tudom, hogy ez is egy lehetőség. Szerintem Cameron a maga módján szerelmes Johnba, mert az egész létezésének az az értelme, hogy őt megvédje. Élete célja, hogy Johnt biztonságban tartsa és mindig vele legyen. Szerintem szerelmes belé, amennyire csak egy robot képes lehet rá. Most nagyon bonyolult a kapcsolatuk, John próbálja kitalálni, hogyan kezelje őt. Igazán bonyolult , ezen a ponton bármi elképzelhető.

Mi az amit szeretsz Cameronban és mi az amit nem ártana megtanulnia és a karaktere részévé tenni?


Nos szeretem, hogy nagyon fontos a testi erő és, hogy egy lányt választottak John testőrének. Ez igazán izgalmas lányoknak és jó szerep egy színésznőnek. Imádom, hogy olyan nyitott és kíváncsi természetű. Ez sok lehetőséget ad, hogy színésznőként különböző dolgokat próbálhassak ki.

Az egyik érdekes dolog amin gondolkodtam Selenáról, hogy vajon egy Terminátor képes a megérteni a halál fogalmát és értékelni az emberi életet. Szerintem ezek nehéz megküzdenie Sarahnak, mert szüksége van Cameronra.

Sci-fi rajongó vagy? Van valami a műfajban ami annyira vonz , hogy ebben akarsz szerepelni?

Firefly volt az első sci-fi sorozat, aminek részt vettem a szereplőválogatásán szóval szerencsém volt. Mindig is sci-fi rajongó voltam, kiskoromban édesanyám sci-fitörténeteket olvasott nekünk szerintem ez sokat segített a képzelőerőm fejlesztésében..

Szerintem sci-fi színészeknek élénk fantáziával kell rendelkezniük. Rivert játszani azért volt bonyolult, mert nem tudom milyen mentálisan problémásnak lenni, nem tudom milyen a kormány kísérleti nyula lenni vagy egy űrhajón élni és az űrben repkedni. Tényleg azonosulni kell a szereppel , nem olyan egyszerű , mint olyan embert játszani akit akár ismerhetnél is..

Milyen meghatározó esemény történt az életedben , amiért színész lettél vagy csak véletlenül alakult így?

Vicces. Amikor kislány voltam, éreztem, hogy színész lesz belőlem, nem tudom miért. Úgy gondoltam, hogy egy nap színész leszek, nem csináltam meg. Ötéves korom óta minden nap táncoltam. Sokat utaztam és táncoltam, balett társaságokban voltam , komoly táncos voltam. Aztán volt egy sérülésem ,klisé sztori egy lányról , aki minden egy lapra tett fel. A sérülés után tudtam, mit fogok csinálni.

Los Angelesben kötöttem ki tango táncosként, mert a balett nem ment már. Meghallgatásokra jártam szerepekre és ez passzolt hozzám.

Tartod a kapcsolatot a Firefly csapattal? Van hír újabb filmről vagy a sorozatot végleg eltemették?

Tudod, soha nincs vége. Azt gondoltuk, amikor elkaszálták a sorozatot, de nem így lett. Igazán jó kapcsolatban vagyunk egymással. Nathant látom a leggyakrabban, mert ő lakik a legközelebb. Mindenkivel találkozom, amikor csak van rá lehetőség. Jewel Vancouverben él, ott dolgozik szóval őt nem látom olyan gyakran, mint szeretném, de van egy erős kötődés a csapat tagjai között. Ez az összetartozás volt az első élményem a forgatáson, azt sem tudtam, hol kell állnom vagy, hogy hol a kamera. Ők egyenlő partnerként és családtagként kezeltek szóval szerintem mindannyian visszatérnénk, ha lenne rá lehetőség. És a Fireflynak sosincs vége..

Mennyi edzésre és harcművészeti tréningre volt szükség Cameron eljátszásához különösen azután, hogy Rivert játszottad?

Amikor találkoztam Joel Cramerrel, hogy megbeszéljük a harci jeleneteket, azt mondtam, nem tudom, hogyan harcol egy terminátor. Ő azt mondta, hogy ez sokban különbözik attól, amit Riverként csináltam. Nem fogsz gyönyörű küzdősporti elemeket bemutatni és ez nem a kreativitásról szól vagy dinamikus mozgásról. Ez kizárólag brutális erő. Ez örömteli ritmusváltás volt a számomra, mert olyan keményen dolgoztam a Serenity filmen. Sok harcművészetet kellett tanulnom egyedül. Én csináltam az elejétől a végéig, minden harci jelenetet és ez hihetetlen nagy kihívás volt.

Ez más Cameronnal, mert mindig emlékeztetnem kell magam, ne reagáljak emberien, nem mozogjak emberként. Még a lábamat sem keresztezhetem vagy a hajamat sem igazíthatom el az arcomból. Tényleg újra kell programoznom az agyam. De ahogy a harc is, ez is jó dolog. A legtöbb edzés lőgyakorlat volt Joellel, nagyon jól éreztem magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr131126591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2009.05.17. 19:21:05

Rájöttem, ki az a Selena akit Summer említ. Helyesen Serenáról van szó és az S.M. Stirling féle könyvekben egy új típusú terminátor neve.
süti beállítások módosítása