Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film George Orwell könyve alapján

2009.05.19. 15:55 koimbra Szólj hozzá!

George Orwell olyan klasszikusokat tud felmutatni, mint az Állatfarm vagy az 1984. Ezekből már filmet is készítettek, az imdb alapján régen láthattunk már valamilyen produkciót a szerző műve alapján. Utoljára 10 éve készítettek egy televíziós feldolgozást az Állatfarmból. Most viszont új filmet jelentettek be, amely Orwell regénye alapján fog készülni. Az Oscarra jelölt rendező, Hugh Hudson (Tűzszekerek) dirigálhatja le A Hódolat Katalóniának művet, a főbb szerepekre pedig Colin Firth és Kevin Spacey szerződött le.

A regényben Orwell saját kalandjait meséli el. Az író és felesége, Eileen Barcelonába utazott, hogy a sztálinizmus ellen harcoljon, itt Orwell csatlakozott egy anarchista csapathoz és részt vett a spanyol polgárháborúban. A sztoriban nagy hangsúlyt fektetnek a szerző és Georges Kopp barátságára. Kopp annak az osztagnak vezetője volt, ahova Orwell beállt.

A film producere Al Clark lesz, neki már volt köze egy olyan filmhez, ami Owell művén alapul, ez pedig Az 1984 volt, amiben John Hurt és Richard Burton brillírozott.

A forgatás 2010 első felében indul angol és spanyol helyszíneken.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr781131142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása