Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Al Pacino lesz Dr. Halál

2009.05.27. 11:55 koimbra Szólj hozzá!

Az HBO Dr. Jack Kevorkianról tervez filmet készíteni. A doki az évek során 150 esetben segített a betegeinek öngyilkosságot elkövetni. Az orvos a páciensei részére bocsátotta az általa tervezett szerekezetet, amelyen ha megnyomtak egy gombot, akkor az a szervezetbe olyan anyagokat juttatott, ami az illető gyors és fájdalommentes halálához vezetett. Nagy jogi vita volt ebből néhány éve, sokan ellenezték, hogy a halálos betegek így vetnek véget az életüknek, de legalább ennyien voltak mellette az ügynek. Kevorkiant sokszor idézték be a bíróságra, elegendő bizonyítékot nem sikerült felmutatni ahhoz, hogy elítéljék. 1999-ben aztán magával vitt egy videófelvételt a tárgyalásra, ahol megmutatta, amint egy beteget segít át a túlvilágra. Kevorkiant ez alapján ítélték el, 10-25 évig tartó börtönbüntetést kapott, a fegyházból tavaly júniusban szabadult.

A főszerepet Al Pacino (korábban Ben Kingsley neve jött szóba) kapta meg, a filmet pedig Barry Levinson (Jó reggelt, Vietnám, A gömb) dirigálhatja. A forgatókönyvet Adam Mazer (Az utolsó jelentés) írta Harry Wylie és Neal Nicol könyve (címe: Between the Dying and the Dead about Kevorkian) alapján.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr541146559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása