Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Paul Verhoeven thrillere

2009.05.29. 12:36 koimbra 2 komment

Paul Verhoeven neve régen ragyogott fényesen Hollywood csillagos egén. A direktor azonban egy idő után csinált pár fájdalmas bukást, a dicsfény csöppet megkopott, mára sokan el is feledhették őt. Nem kell még leírni a rendezőt, jövőre egy 19. században játszódó akció-krimit tesz le elénk.

A Fox stúdió pedig a The Surrogate (nem tévesztendő össze az idei Surrogatesszel) thrillert is Verhoevenre bízta. A film alapja egy 2004-ben kiadott (Kathryn Mackel által írt) regényen alapul. A középpontjában egy pár áll, akik béranyát fogadnak fel egy főiskolás lány személyében. Később azonban kiderül, hogy a csaj nem komplett.

Verheoeven A fekete könyv (imdb: 8,0, rotten: 76 %) óta keresi azt az alapanyagot, ami helyreállítaná a megtépázott hírenvét. Anno ő dirigálhatta a Robotzsarut, ami után egy csapásra megismerte mindenki a nevét, majd jött az Emlékmás és ezt követte az Elemi ösztön. Azt hiszem mindhárom alkotásra nyugodtan rámondhatjuk, hogy klasszikus művek voltak. Sajnos ezek után a direktor pályafutása megbicsaklott, a Showgirls (NC-17-es besorolást kapott) megbukott a mozikban és 13 Arany-Málnára jelölték. Ezek után jött a hatalmas költségvetésű Starship Troopers, ami szintén sikertelen volt a kasszáknál, bár dvd-n nagy népszerűségre tett szert és még két folytatást is készítettek hozzá.  Az Árnyék nélkül sem volt sikeres Amerikában, nemzetközileg azonban szépen hozott.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr61150767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuart · http://nudeart.blog.hu/ 2009.05.29. 13:08:33

A klasszikus az az, ami régi és unalmas, de gáz, ha nem láttad?;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.29. 14:03:24

@WTF: Nyúzott Madonna szarik a temetőre?: Régi, de nem unalmas és nem gáz, hogy nem láttad, inkább csak ajánlott, hogy megnézd:)
süti beállítások módosítása