Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Modernizálják Shakespeare klasszikusát

2009.06.03. 10:46 koimbra 4 komment

Az Overture Film bejelentette, hogy filmet készít William Shakespeare legismertebb tragédiájából, a Hamletből. A stúdió modernizálná Shakespeare művét, a cselekményt a jelen Amerikájába. helyezné. A főszerepet Emile Hirsch (Út a vadonba) alakítaná. A rendezést az Alkonyatot sikerre vivő, ám annak folytatásától elhessegetett Catherine Hardwicke-re bízták. Ron Nyswaner (a Philadelphiáért Oscarra jelölték) írja a forgatókönyvet, ő legutóbb a Színes fátyolt adaptálta W. Somerset Maugham regényéből. Dan Jinks és Bruce Cohen Oscar-díjat nyert producerek állnak majd a produkció mögött. A Hamletről a wikipedián olvashatsz bővebben.

Shakespeare műveit előszeretettel filmesítik meg, az imdb szerint több, mint 700 alkotás készül a szerző alkotásai alapján. Modern feldolgozás nem sok született, a legismertebb Baz Luhrmann Rómeó és Júlia feldolgozása. 2001-ben pedig a mozikba került az O, aminek az alapja az Othello, a főszereplők meg gimisek voltak és Julia Stiles, Mekhi Phifer és Josh Hartnett játszottak benne.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr351160797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brüsszeli csipke 2009.06.03. 15:10:35

Drága Koimbra!
Shakespeare-nek nincsenk regényei, max írásai (akkor a színdarabok és versek/szontettek is benne vannak)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.06.03. 15:33:00

@Brüsszeli csipke: Én kösz, régen volt már mikor szó volt róla, az is a suliban van, jó pár évvel ezelőtt.

FayeFaye 2009.06.03. 19:30:35

Szerintem a modern Shakespeare feldolgozasok kozul - bar ez nem kortars volt, hanem kora 20. szazadi - a III. Richard Ian McKellennel zsenialis volt. A BBC-nek volt egy - helyenkent bizarr - Shakespeare Retold TV film sorozata, amibol a Macbeth egesz jol sikerult: egy etteremben jatszodott, James McAvoy volt Macbeth, a foszakacs.:D
süti beállítások módosítása