Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Akira film jelenleg halott

2009.06.14. 18:04 koimbra 1 komment

Tavaly év elején jelentették be, hogy a Warner stúdió Leonardo DiCaprio vállalatával közösen, az Appian Way-jel közösen készíti el az Akira filmváltozatát. A tervek szerint nem egy, hanem egyből két részesre tervezték a történetet. A rendezői posztra pedig Ruairi Robinsont jelölték ki, akinek ez lett volna az első nagyobb direktori megpróbáltatása, 2001-ben viszont már nyert egy Oscart a legjobb rövid animációs alkotás kategóriában. Természetesen azonnal próbálták a produkciót hasonlítani más ismertebb művekhez: Az Istenek városa találkozik a Szárnyas fejvadásszal - így jellemezték a leendő filmet. A produceri posztra pedig Greg Silverman került, aki korábban a Batman: Kezdődik és a 300 mögött állt.

Az eltelt szűk másfél év alatt azonban semmi nem történt az Akira körül, pedig a bejelentést követően még úgy volt, hogy a forgatás hamarosan indul és a bemutatót is 2009 nyarára tűzték ki.  A hírek szerint Robinson ott is hagyta a filmet és úgy tűnik nem lesz az egészből semmi - legalábbis most biztosan nem.

Az Akira 1982-ben látott napvilágot manga képregényként, majd 1988-ban a figura atyja Katsuhiro Otomo készített belőle animét. Kritikát itt olvashatsz róla.

A poén kedvéért valaki régebben készített egy videót, hogy milyen is lett volna szerinte az amcsi változat.



Címkék: akira miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr251184666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2009.06.14. 18:31:54

Megis van Isten es Dawkins a kollektiv hallucinacio!
süti beállítások módosítása