Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az amerikaiak is kisérleteznek

2009.06.19. 10:41 koimbra 1 komment

2001-ben mutatták be A kísérletet, a németek értik a dolgukat, ha drámát vagy thrillert kell összehozni, ez ebben az esetben is bebizonyosodott. A film az év egyik legjobb alkotása volt szerintem. Csak idő kérdése volt mikor jelentik be Hollywoodban, hogy remake-et készítenek belőle. Ez a pillanat is eljött.

A főbb szerepekre Adrien Brody, Forest Whitaker, Elijah Wood és Cam Gigandet szerződött le. Paul Scheuring, A szökés alkotója rendezi a produkciót saját forgatókönyve alapján. Jövő hónapban kezdődhet a forgatás.

A film az 1971-es Standford-i börtönkísérletet mutatja be. A tudósok az emberi viselkedést vizsgálták úgy, hogy a kísérletre jelentkező embereket két csoportba osztották, az egyik társaság kapta a börtönőrök szerepét, a másik csapat pedig a rabokat alakította.. Őket pedig behelyezték egy valódi börtönbe, voltak kamerák, rácsok, cellák, stb.  A kísérletet végül le kellett állítani, mert a vállalkozás teljesen elfajult.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr531195024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2009.06.19. 12:39:32

Az eredetit nagyon szeretem, kíváncsi leszek, mit hoznak ki az anyagból az amcsik.
süti beállítások módosítása