Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Folytatják a régi klasszikust

2009.06.20. 12:20 koimbra Szólj hozzá!

1933-ban mutatták be A láthatatlan ember filmet, amely H.G. Wells regénye alapján készült. Az író könyvét számtalanszor feldolgozták már, legközelebb David S. Goyer dolgozza fel a témát.

Mivel Hollywoodban nem ismerik és nem is tudják kimondani a következőket "nem kéne meggyalázni egy régi klasszikust"  vagy "nem szabadna folytatni egy régi remekművet", így elég nagy az esélye, hogy Goyer elképzeléséből valóban lesz majd valami. A rendező/forgatókönyvírő befejezte a szkriptet és ha minden igaz az Universal benne lenne a film elkészítésében. A stúdió novemberben mutatja be a a The Wolf Man horrort, ami szintén egy klasszikus alkotáson alapszik. Valószínűleg csak akkor fog zöld utat adni Goyer agyszüleményének, ha ez a film is sikeres lesz. Az Universal egyébként A Frankenstein menyasszonyát és A fekete lagúna szörnyét is feldolgozná

A láthatatlan ember gyakorlatilag nem remake lenne, hanem folytatás és a főszereplő az eredeti filmben megismert tudós/doktor unokaöccse lenne, aki megtalálja a szérumot, később pedig az angol titkosszolgálat ügynöke lesz a második világháborúban.

Goyer írta többek között a Penge, A sötét lovag, a Hipervándor forgatókönyvét. A legnagyobb probléma, hogy olykor rendezésre is adja a fejét, pl. ő készítette a Penge: Szentháromságot (ami a leggyengébb rész volt a trilógiában) és a A túlvilág szülöttét (ami gyatra lett).

Címkék: miújság sequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr131196808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása