Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A hazafi írója készíti az Alapítvány forgatókönyvét

2009.07.26. 14:02 koimbra 3 komment

Még januárban szóltak arról a hírek, hogy Roland Emmerich elkészíti a megfilmesíthetetlennek tartott Isaac Asimov által írt Alapítvány filmváltozat. A regényben egy tudmányág, a pszichohistória segítségével meg lehet jósolni a jövőt. Ennek kiötlője Hari Seldon, aki rájön arra, hogy a Galaktikus Birodalom el fog bukni, majd később, pár ezer év múlva létrejön a Második Birodalom. Ezért Seldon két kolóniát is létrehoz, ezeket pedig Alapítványak nevezi el.

"Gyerekként imádtam. Minden sci-fi rajongónak el kellene olvasnia ezt a könyvet." -mondta Emmerich. A direktor megbízta Bob Rodat forgatókönyvírót, hogy készítsen egy szkriptet, hamarosan végezni is fog vele.

Ha jól tudom az Alapítvány nem az a könyv, amiben temérdek akció van, Emmerich viszont az a fajta rendező, aki akkor tud megnyugodni, ha végre akciózhat, rombolhat a filmjében. Rodat pedig korábban olyan forgatókönyveket írt, mint a Ryan közlegény megmentése vagy A hazafi, amelyekben aztán volt csata rendesen.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr781269221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2009.07.26. 15:31:42

Ma kezdtem el a Második Alapítványt:) Amúgy az eddigiek ismeretében szerintem meg lehet azt filmesíteni, csak nem szabad a könyv vonalát és stílusát követni, mert az olvasva jó, filmen viszont baromi unalmas lenne. Bár azért van benne esemény bőven, és lehet még dúsítani a sztorit, mert sokszor csak említik a lényeges eseményt. Mondjuk Emmerich valóban nem a legjobb választás, de sose lehet tudni, hogy mit hoz ki belőle. Katasztrófafilmjeit speciel nagyon szeretem, de ehhez a történethez egy Stanley Kubrick-ot tudnék elképzelni, de ő már nem nagyon fogja a nevét adni semmilyen filmhez. Kiváncsian várom, hogy mi fog kisülni belőle.

ruprecht 2009.07.27. 10:28:04

Gondolom ugyanaz fog történni mint az "Én, a robot" esetében. Kiragadják a vezérfonalat, és csinálnak egy látványos akciós sci-fit, aminek semmi köze az eredeti könyvhöz. Arról nem is beszélve, hogy az "alapítvány" több száz/ezer éves léptékekben halad előre, már csak emiatt sem lehet könyvhű az adaptáció. Talán a második rész, az öszvér utáni hajsza.... viszonylag konstans a tér/idő, de az előzmények....?

Ne várjunk sokat, és akkor kellemesen csalódunk!

sbxslade_old · http://hallucinege.freeblog.hu/ 2010.04.04. 21:59:55

"csak nem szabad a könyv vonalát és stílusát követni"
Onnantól viszont meg van baszva az egész, teljesen hitelét veszíti az adaptáció. Nemrég olvastam, hogy 3D-t is akar Emmerich, mert attól lesz látványos. Komolyan, nekem ez gyásznap :(
süti beállítások módosítása