Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ridley Scott szép új világa

2009.08.06. 10:41 koimbra 5 komment

2008 nyarán beszéltek arról, hogy megfilmesítik Aldous Huxley Szép új világ regényét, rendezőnek akkor Ridley Scott, főszereplőnek pedig Leonardo DiCaprio jött szóba. Eltelt egy év, látszólag nem nagyon történt semmi a film háza táján, ma azonban hivatalossá vált a dolog, a produkció el fog készülni. Scott producerként vesz rész a filmben, remélhetőleg meg is rendezi, DiCaprio szintén producere lesz az alkotásnak és valószínűleg szerepelni  fog a Szép új világban. A forgatókönyvet Farhad Safinia-ra (Apocalypto) bízták.

Aldous Huxley 1931-ben írta meg Szép új világ (Brave New World) című regényét, amely egy disztópia (negatív értelmű utópia). A regény, amely Huxley leghíresebb és legmaradandóbb műve, először 1932-ben jelent meg.
A 26. századi Londonban játszódó történet világában a szaporítás, a genetika és a hipnózis hatalmas fejlődést mondhat magáénak, és ezek együtt teljesen megváltoztatják az emberi társadalmat. A leírt társadalom felfogható utópiának is, egy nagyon ironikus formában: az emberiség gondtalan, egészséges és technológiailag fejlett. Nincsenek többé háborúk és szegénység, mindenki folyamatosan boldog. Azonban azzal, hogy mindezeket elüldözték az emberek életéből egyben számos dolgot elveszítettek: a családot, a kulturális sokszínűséget, a művészeteket, irodalmat, tudományt, vallást és filozófiát. Ez a társadalom hedonisztikus: a korlátlan szexualitásból és drogokból nyert örömre koncentrál.(wikipedia)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr941292212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.08.06. 11:42:58

Nem kell ehhez a 26-ik századik előrefantáziálni: elég csak néhány tíz évet előremenni, vastagon effelé haladunk, mit Huxley-bácsi begombázva megálmodott. Továbbá én speciel unom Ridley Scottot is, öreg ő már ahhoz, hogy izgalmas legyen. Már régen nem izgi ő.

Én például Antal Nimróddal vagy más hasonló korú, nem amerikaival csináltatnám, és mondjuk 2025-re íratnám át a könyvet. Nagyobbat ütne, mint ez a leendő Scott-Caprio megaizé.

Elanor_ 2009.08.06. 11:47:54

vajon miért nem készült még belőle mozifilm? tévés feldolgozásokkal már sokszor próbálkoztak, és Huxley is írt pár forgatókönyvet.
amúgy - hacsak nem tesznek bele valami pluszt - szerintem ma már elcsépeltnek fog sajnos az egész hatni, mind képileg, mind sztoriügyileg. szóval ahogy mondani szokták, tisztességes kis iparosmunka lesz, nem több. de ne legyen igazam! :)

FayeFaye 2009.08.06. 12:42:01

Szerintem pont a gondtalan utopia kepe tunik most naivnak - talan a 26. sz-ban, de az olyan messze van, hogy nem lehet vele azonosulni - de 2025-ben inkabb a tulnepesedes es a globalis felmelegedes hatasai lesznek jellemzok, ehinseg, arvizek, stb. Inkabb egy olyan jo kis mocskos, noiros disztopiat latnek Scottol szivesen, mint a Szarnyas fejvadasz volt, az uzleti kapzsisag es az ember meghatorazasank elmosodasa, a kis ember a globalis erok jatekszerve valasa meg mindig aktualis, sot.

nyuszisz 2009.08.06. 20:43:29

Pont erre gondoltam én is, miért vártak ennyit ezzel a filmmel. A regényt 16 évesen olvastam, akkor tetszett, szerintem most is tetszene, alapmű. Talán félnek tőle a filmesek :P

Shyllard 2009.08.06. 21:16:20

Jól hangzik. Ridley Scott szerintem jól megtudná oldani és DiCaprio is sokat fejlődött a Titanic óta. És a sztori sem semmi :D
süti beállítások módosítása