Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi (Hoodwinked)

2009.08.10. 20:53 koimbra 2 komment

 

Piroska és a farkas története már évszázadok óta kering az emberek között, mi leginkább a Grimm tesók sztoriját ismerhetjük, amiben egy kislány a nagymamihoz igyekszik, útközben találkozik az ordassal, aki aztán bevet némi cselt, hogy hamarabb érjen a nagyihoz, akit aztán felfal. Később a piros köpenyes lány is a bendőjébe kerül, aztán a vadász megmenti őket, a gonosz toportyán pedig megbűnhődik. Ez lenne nagyjából a klasszikus mese sztorija, amit gyerekkorában az átlaggyermeknek is elmesélnek párszor a szülei. A Pirosszka ebből ragadta ki a fontos karaktereket és a sztori az eredeti történet végétől veszi fel a fonalat, persze kicsit másképpen.

 

A piros ruhás kiscsaj betoppan a nagymamihoz, aki azonban furán néz ki, a megszokott kérdések lefutása után kiderül, hogy a farkas vette át az öreg rokon szerepét, a nagyi pedig a szekrényben leledzik megkötözve. Éppen rávetné magát a farkas Piroskára, ekkor azonban beesik a favágó is. Hamarosan kijön a rendőrség, a Grizzly nagymedve számára az ügy a napnál is világosabb, le is zárná az egészet, ekkor azonban megérkezik Rongyláb, a levelibéka detektív és egyenként kihallgatja a tanúkat, akiknek a történetéből összeáll a kép.

 

 

Így tehát a néző a visszaemlékezések során megtudhat néhány dolgot is a szereplőkről. Piroska azon túlmenően, hogy egy nagy szemű, ártatlan kinézettel rendelkezik mesterien űzi a karatét. A Farkas kapucnis pulcsiban nyomul és mellesleg oknyomozó újságíró, akinek az informátora egy juh. Nem a szokványos tevékenységeket űzi a nagyi se, azaz nem kötöget vagy horgolgat a tűz mellett, hanem az extrém sportok nagy hódolója, jobban nyomja, mint Vin Diesel az xXx-ben és neki is három betű van a tarkójára tetoválva. A Favágó pedig gyakorlatilag egy reklámszínész, aki a szerepére készülvén a közelben bőszen fát vágott és egy kisebb baleset miatt került a tetthelyre.

 

A szereplők jól el lettek találva, külön-külön is lehet rajtuk nevetni, a mellékkarakterek pedig csak dobnak a mosolygásfaktoron. Vidám perceket szerez az éneklő-jódlizó-bendzsózó hegyi kecske és a farkas jobbkeze, a pörgős, hadaró mókusnak is köszönhetünk pár vidám jelenetet, rendőrökön is lehet vigyorogni, különösen a három malacon.

 

15 millió dollárból hozták tető alá a produkciót, tehát eszméletlen képi világra ne is nagyon számítson senki, a megvalósítás azonban nem válik hátrányává a filmnek, mivel hangulat és szellemesség terén egy szintén van a 150-200 milliós animációs filmekkel. A Pirosszka tele van sziporkázó poénokkal, az első perctől az utolsóig leköti a nézőt, talán csak a Favágó került kissé háttérbe, az ö sztorija kissé összecsapottnak tűnik. Régen is tetszett, a mostani újranézés alkalmával is nagyokat nevettem és széleseket mosolyogtam rajta, részemről ez 90 %.

 

imdb: 6,7
rottentomatoes: 48 %

 

Büdzsé: 15 millió dollár

Amerikai bevétel: 51,3 millió dollár

Összbevétel: 110 millió dollár

 


szólj hozzá: Pirosszka - előzetes

Címkék: mese animáció iromány 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr331301361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halamadrid 2009.08.11. 09:51:18

régen láttam, és nagyon nem jött be max. 40%, bocs :D

Spawn85 2009.08.11. 11:12:23

Én is régen láttam már, nem volt rossz, de azért annyira jó sem. Nálam olyan 65-70% körül van.
süti beállítások módosítása