Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

"Van egy álmom" -Louis Leterrier

2009.08.10. 10:20 koimbra 3 komment

Louis Leterrier, A hihetetlen Hulk direktora a Los Angeles Times-nak beszélt a nagy álmáról. Szeretné, ha egyszerre négy rész készülne el a Bosszú Angyalaiból, az egyiket pedig ő maga rendezhetné meg.

Az elképzelése valahogy úgy festene, hogy Joe Johnston (Amerika kapitányt fogja rendezni), Kenneth Branagh (a Thor mozit dirigálja), Jon Favreau (a Vasembert forgatja) és ő készítene egy-egy Bosszú Angyalai filmet, amelyek maximum másfél órásak lennének és egy nyáron mutatnák be ezeket a produkciókat. Egy hónapon belül,, esetleg minden két-három hétben jönne egy alkotás. A rendezők pedig ugyanazokat a díszleteket használnák, így még pénzt is spórolna Marvel.

Leterrier álma megvalósítható lenne? Szerintem össze lehetne hozni, de nem hiszem, hogy a Marvel vevő lenne rá. Egyrészt azért, mert akkor azon a nyáron dőzsölhetnének a pénzben, de akkor a következő évekre mi maradna? Ez olyan, mint a tavalyra időzített Harry Potter bemutatójának 2009-re való átpakolása. Azért döntött így a Warner, mert rohadt sok bevétele volt már abban az évben, idén pedig csökkent volna a statisztika, tehát a Marvelnek is alaposan lefelé ívéltek volna a különféle mutatói a követkeő években. A másik dolog, hogy a négy rendező ugyanazokban a díszletekben forgatna, így aztán mikor végeznének a négy filmmel? Ráadásul olyan forgatókönyvet összehozni, amibe nem köt bele egyik direktor se és minden megfelelne mindenkinek gyakorlatilag lehetetlen összehozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr161299787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pepo05 2009.08.10. 11:49:54

Azért a Warnert, meg a Marvel így nehéz összehasonlítani, mert a Warner megteheti, hogy tologatja a nagy filmjeit, mert van neki jó sok, a Marvel viszont a saját karaktereiből dolgozhat.

Ha arányaiban ez a megoldás olyannyira költséghatékony lenne, hogy megérné neki úgy, hogy egy nyáron mutatják be az összeset, nem hiszem hogy lemondanának azért erről, hogy jövőre is legyen valami Marvel film úgy, hogy azzal kevesebbet keresnek, de legalább minden évben csurra-cseppen valami.

Amúgy a koncepció érdekes, sőt, nekem is nagyon tetszik, de szerintem is kivitelezhetetlen. Mellesleg Leterrier inkább a fürdőszobában álmodozzon, ne a rendezői székben, mert elég gyenge a szakmájában.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.10. 12:24:04

@pepo05: Ez üzlet, a hangsúly a dollármilliókon van és a statisztikákon. A Warner lépését azért emlegetem, mert a HP kb egy milliárddal dobta volna meg a bevételt, A sötét lovag pedig a vártnál jobb hozott tavaly, így idén visszaesett volna a statisztika.
A statisztika pedig fontos, mivel van miket mutogatni bizonyos időközönként, egy cég, vállalat filmstúdió esetén pedig nem mutat jól ha olyan mutatókat tudnak felmutatni nem csak maguknak, hanem a többi befektetőnek is, amely azt mutatja, hogy egy év alatt mennyire visszaesett a bevételük. Pl. mondjuk tavaly volt milliárd, idén pedig már csak 500 millió áramlott be a filmekből. Nem teljesen a szórakoztatni akarásról szól ez sajnos.

Kívánságod nem fog teljesülni Letterrier esetében, miven jövőre jön a Titánok harca, na meg a Marvellel is van még egy filmre szerződése.
Egyébként mindig próbálja magára felhívni a figyelmet, legutóbb azt mondta, hogy a Szállító buzi.

pepo05 2009.08.10. 16:05:22

Szerintem azért, ha azt mondanád a Mervelnek "Figyeljetek ide, választhattok. 2010-ben kerestek összesen egy milliárd dollárt, 2011-ben is ennyit, 2012-ben csak 200 milliót, vagy! kerestek 2010-ben 600 milliót, 2011-ben is vagy 500-at, meg 2012-ben 400-at. Melyik legyen?" Szerintem nem kérdés, hogy mit választanának.

Ő a homi, nem a Szállító. :D
süti beállítások módosítása