Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csak röviden...

2009.08.16. 19:50 koimbra 1 komment

Donkey Punch: Három lány összeismerkedik négy sráccal, akik elhívják a csajokat hajókázni. A fedélzeten aztán folyik a pia és előkerülnek a drogok is. Kiderül, hogy mit is takar az a Donkey Punch be is mutatják, ami elég rosszul sül el, mivel az egyik lány elhalálozik. A srácok az ügyet elfelejtenék, a lányok viszont nem, az ellentétek kiéleződnek, aminek következtében megszaporodnak a hullák a hajón.

Hajó a nyílt vizen+menekülni sehova se lehet =jó, klausztrofóbiás thriller. Az első kettő adott, azonban az egyenlőség jel után nem lehet odaírni, hogy jó, se azt hogy izgalmas. Egy hozzá értő rendező kezében ebből a produkcióból olyan horror is válhatott volna, amit később a nézők olykor fel-felemlegetnek. Az még hagyján, hogy kiszámítható, de roppant unalmas is. Egyedül a több perces szexjelenet dobta fel némileg a hangulatot. 20 %-ot adok rá, én fel nem fogom erre hogy mondhatták többen is, hogy az év legjobbja.

 

Obsessed: Dereknek (Idris Elba) mindene megvan, fejes az egyik cégnél, van egy csodás felesége (Beyonce) és egy egészséges gyermeke. Egy nap új titkárnő feszít az asztalánál, be is veti a nő magát, kiveti hálóját Derekre.

Idegesítő volt a film több szempontból is. Egyrészt a főszereplő karakterének minimum egy tökönrúgás járt volna. Direkt nem akar női ügyintézőt, de aztán mégis úgy dönt, hogy jól van ez így, még flörtölget is vele, aztán mintha direkt arra játszana, hogy a csaj tegye meg a kezdő lépést. Később meg nem tudja magáról levakarni, pedig ezt is megtehetné egyszerűbben, nem kell a „jajj, de jó fiú is vagyok én” beállítottság. Ali Larter figurájáról nem ártott volna többet megtudni, gondolok itt arra, hogy mitől is ilyen zakkant szegény, mi ez a nagy nyomulós dolog nála. Beyoncé-nak nincs sok szerepe, a végén kap némi teret, mikor összejön a csajbunyó (sajnos nem sáros-agyagos környezetben), ő bezzeg kemény, Elba pedig nem.

Elcseszett egy film ez is, köszönhető ez annak, hogy ritka hülyén írták meg a szereplők viselkedését, ennek következtében sokszor irritáló, ami látunk. 20 %-ot érdemel.

 

Ronda ügy (Very Bad Things): Kyle Fisher (Jon Favreau) hamarosan elveszi álmai asszonyát, előtte még azonban jön a kötelező legénybúcsú, amit Vegasban tartanak meg. A hotelszobában aztán nyomják magukba a piát és a kábszert, majd megjelenik a megrendelt sztiptíztáncosnő, akivel az egyikük (fürdő)szobára megy, ahol a hölgyemény először szétdobja a lábát, majd feldobja a talpát A bulizó társaság úgy dönt nem szól senkinek az esetről, ám igen hamar új probléma merül fel egy halott szállodai biztonsági őr személyében. A hullákat eltüntetik, a történteket pedig próbálják elfelejteni, de ez nem megy egykönnyen.

A csapat vezére Boyd (Christian Slater), ő az aki mindent elintéz és szintén ő az, aki a legkönnyebben lép túl a megtörtént eseményen. Ám nem mindenki képes elfeledni a véres éjszakát, Adam Berkow (Daniel Stern) a leggyengébb láncszem, már az elején is elég labilisnak nézett ki a figura, de ahogy halad előre a játékidő egyre jobban becsavarodik.Adam egyre jobban kikészül, ami pedig a többiek viselkedésére is hatással van.

A színészek egy részének ez volt az utolsó normális szerepe. Slater ezek után nem kapott korrekt főszerepet, Daniel Sternre pedig úgy fogunk mindig is emlékezni, mint akit Macaulay Culkin megszívatott a Reszkessetek betörőkben. Favreau esetében inkább a rendezéseit (Vasember) fogjuk emlegetni, mint az általa megtestesített, legtöbbször bunkó figurákat (itt ugyan nem ezt a szerepet hozza), Jeanne Tripplehorn is totál eltűnt a színről. Egyedül Jeremy Piven és Cameron Diaz az, aki még színészként mostanában jobb szerepeket kap.

Én jól szórakoztam a filmen, izgalmas, ötletes, csavaros thriller, amelyen olykor nagyokat lehet nevetni. 85 %-ot simán megérdemel.

 

Címkék: röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr211313190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spielberg 2009.08.18. 21:51:02

donki puncs: egy kalap szar, kb a 10. percben kitaláltam, mi lesz, a szex ér valamit, de az se sokat.
obsessed: erre mondja az angol: PATHETIC
Beyonce szar, semmi szerepe, a végén meg ő a kemény, persze, biztos apuka írta a szerepet. a többiekről szót se...
süti beállítások módosítása