Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spielberg filmet készít Michael Chrichton utolsó regényéből

2009.08.27. 14:26 koimbra 1 komment

Steven Spielberg a Jurassic Park után újra egy Michael Chricton regényt fog feldolgozni. Chrichton ugyan tavaly elhunyt, de idén még kiadják utolsó befejezett regényét, a Pirate Latitudes novemberben érkezik a könyvesboltok polcara. David Koepp-re vár a feladat, hogy a regény alapján egy forgatókönyvet tegyen le Spielberg asztalára. A rendező és a forgatókönyvíró korábban már dolgozott együtt a Jurassic Parkon és annak folytatásán, de szintén ő írta a Világ harca és az Indy 4 szkriptjét is..

 

A regény kalandos története 1665-ben játszódik Jamaica partjainál játszódik, a főhőse pedig Hunter kapitány, aki azt tervezi, hogy Matanceros szigetén állomásozó spanyol gályát, az El Trinadid-ot elfoglalja és a hajó belsejében fellelhető aranyra rátegye a kezét. Ennek érdekében Hunter haramiákból álló csapatot toboroz.

 

Spielberg jelenleg a Tintin utómunkálataival van elfoglalva, majd néhány hónap múlva hozzálát a Harvey-nak, e mellett pedig még fél tucat filmterve van a rendezőnek. Koepp-nek tehát nem kell hajtania annyi, bár azt még nem tudni, hogy Spielberg akarja-e dirigálni a produkciót, bár tény, hogy van már tapasztalata kalózos filmek terén, anno az ő keze közül került ki a Hook, ám az inkább családi mozi volt.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr191341946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2009.08.27. 16:33:23

Michael Crichton film jöhet, de én már a Prédát várnám. Elvileg abból is készül film, habár jó ideje nem hallottam róla semmit. :( Pedig az alapanyag nagyon jó egy akciódús mozihoz - mert hát írhatott bele Crichton bármilyen érdekes és izgalmas tudományos fejtegetéseket a regényeibe, sajnos a filmek ezeket szépen a padlóra söpörték...
süti beállítások módosítása