Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.09.17. 12:47 koimbra 1 komment

Mától 4 napig tart a Moziünnep, azaz olcsóbban vehetjük a legtöbb filmre a mozijegyet. Két produkciót mutatnak be a magyar mozik, ám sok más alkotást is premier előtt vetítenek, mint pl. az Admirális vagy a District 9. Tavaly a közeli plázában nem hoztak erre a napokra be új filmet, eléggé bosszús is voltam emiatt, ám idén sikerült még pár művel megtoldaniuk a kínálatot, csak milyen kár, hogy azok már régebbi filmek. Mintha direkt arra játszanának, hogy ne menjenek a moziba a népek.

Pánikfalva (Panique au village): A Pánikfalva ötlete Stéphane Aubier és Vincent Patar fejében született meg, majd 2000-ben el is indulhatott a stop-motion technikával készült animációs sorozat a tévében, amelynek minden egyes epizódja 5 perces volt, a főszereplői pedig a Cowboy, az Indián és a Ló voltak.Az ebből készült egész estés alkotásban a Cowboy és az Indián szeretné felköszönteni a Lovat, azonban nem úgy alakul a meglepetés, ahogy azt eltervezték.
2009-benmutatták be Cannes-ban a versenyen kívüli program keretein belül.

Hitvallók és ügynökök: Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmje bemutatja az 1945 utáni szerzetesrendek és az ÁVH viszonyát. Láthatjuk miképp oszlatták fel a különböző rendeket és hogyan váltak a megfélemlítés hatására egyes papok besúgokká.. A rendezők az alkotásukban kiemelik azokat az ártatlanul börtönbe csukott papok neveit, akik nem törtek meg és kitartottak hitük mellett és olyanok is szóba kerülnek, akik az „ Állambiztonsági Szolgálatok célkeresztjében állottak”. A készítők jó ideje gyűjtötték alkotásukhoz az anyagokat, rengeteg különféle, eddig ismeretlen „dokumentummal, naplórészlettel, korabeli híradóval, az Állambiztonsági Szolgálatok jelentéseivel, megfigyelési fotóival és a túlélők visszaemlékezéseivel” érzékeltetik a korszakot.
A film honlapja itt érhető el.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr891388200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2009.09.17. 14:18:18

J'adore Panique au village! Itt sajnos csak a buvalbelelt francia filmek mennek.:/
süti beállítások módosítása