Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Barbie mozifilm

2009.09.24. 18:01 koimbra 5 komment

A Transformers hatalmas sikere után egyre másra jelentik be, hogy film fog készülni egyes figurákból, társasjátékokból. Így előbb-utóbb minden gyerekkori műanyag bábu, aki/ami motoron vagy lovon ült esetleg kardot vagy más fegyvert tartott a kezében a vászon fog kikötni. Az Universal úgy döntött, hogy ők Barbieból fognak filmet készíteni (lehet röhögni!).

A stúdió már meg is egyezett a Mattellel, hogy élőszereplős produkciót csinál a játékbábuik alapján, a producer pedig Laurence Mark lesz. "Barbie a leghíresebb baba a történelemben, egyedülálló kulturális ikon a világ márkái között" -mondta az Universal elnöke March Shmuger. Azt is hozzátette, hogy hiába nagyon ismert, de még egyszer sem készült belőle film, tehát nagyon hálásak a Mattelnek, hogy őket érte ez a különleges megtiszteltetés, hogy a filmvászonra vigyék Barbie-t.

Barbie egyike a legkelendőbb divatbabáknak. Előállítója a Mattel Inc; az 1959-ben indított játék mai napig jelentős bevételi forrása. A teremtőjének egy amerikai üzletasszonyt, Ruth Handlert (1916–2002) tartják, akit egy német baba, a Bild Lilli ihletett meg. Barbie majd 50 éven keresztül volt a játékpiac fontos része, több vita és per témája, ami során több alkalommal parodizálták a baba köré épített fiktív életmódot. Az idő során természetesen Barbie-nak is egyre több konkurenciával kellett szembenéznie a saját kategóriájában. (wikipedia)

Videóra készült ugyan anno néhány animációs film, de a boltokban kapható figurák köré nem köthető igazán semmiféle történet. Az ember megveszi a gyerekének, aki öltözteti, fésüli és Kennel együtt megvacsoráztatja.

Ha nem poén film lesz, akkor úgy hiszem az imdb-n máris lefoglalhatja az első helyet a legrosszabb filmek között. Szerintem csak akkor lesz jó, ha önironikus alkotás lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71404599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatványpatkány 2009.09.24. 18:26:14

Irigylem ezt a nénit. Kitalál egy észvesztően sok pénzt hozó baromságot, és még el is él 96 évig. Lucky one.
A "bábú" pedig rövid u-val íratik alanyesetben, csak a ragozott alakokban kap hosszú ú-t.

Hatványpatkány 2009.09.24. 18:27:26

De lehet, h nem tudom jól.
Az első bekezdést viszont tartom.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.24. 19:49:38

@Hatványpatkány: Találj ki Te is valami nagy hülyeséget, aztán milliomos leszel:)
Köszi a helyreigazítást:)

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2009.09.24. 21:55:13

Ennek meg mi az értelme? Minek még egyet csinálni? Ott van az a rengeteg B- kategóriás Olsen ikrek film, az X- kategóriás Paris Hilton filmek és egy csomó lezbi pornó.
Komolyan ennek mi értelme? A Transformers még érthető (nem is akciófiguraként jelent meg először), mert annak van története, legalábbis valamilyen koncepciója, és tévés történelme is. A Barbik meg csak babák, ha nem számítjuk azokat a szörnyű musical átirat rajzfilmeket.

nyuszisz 2009.09.24. 22:33:10

Úgy emlékszem volt Barbie képregény is, vagy vmi olyasmi, vagy 15 éve, de lehet most is van, nem rajzolt képregény, hanem fotós, szóval "története" van.
süti beállítások módosítása