Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.10.01. 11:48 koimbra Szólj hozzá!

5 filmet mutatnak be a magyar mozik, két amerikait, két magyart és egy izlandit.

 

Hasonmás (Surrogates): Egy olyan világban játszódik ez a képregényfilm, ahol az emberek már otthonuk nagy fala között éldegélnek, helyettük saját képmásukra formázott robotokkal intéztetnek minket, csakhogy egyszer valaki ezen masinák „életére” tör. A filmet Jonathan Mostow rendezte, aki a Terminátor harmadik részét is letette az asztalra.

Az imdb-n 6,8-en áll, a Rotten Tomatoes-on 38 % az átlaga

Az About.com kritikusa szerint az egész hideg, élettelen és buta, ezen kívül túlságosan is komolyan veszi saját magát, míg a Film.com szerint az idei év legszórakoztatóbb sci-fije.

Borzasztó hírek a jövőből: Nagyon értünk a robotikához, de a parókakészítésében nem vagyunk valami jók.-írja a Jam


A csúf igazság (The Ugly Truth) Abby Richter (Katherine Heigl) a tévében műsorvezető, új kollégája (Gerard Butler) pedig bevezeti őt a pasizás rejtelmeibe, váltig állítja, hogy a módszerei segítségével bárkit el tud majd Abby csábítani.

Az imdb-n eddig 6,6 az átlaga, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 15 %-on áll.

A Salt Lake Trubine írója azt mondja, hogy a szereplőkkel nincs semmi baj, kivéve, hogy mikor a két főhős egy jelenetben szerepel az olyan érzést keltett benne, mintha a rendező Action felkiáltása előtt 5 másodperce találkoztak voltak.

Mindenki szereti a jó romantikus vígjátékokat, de sajnálatosan ez nem az. A műfaj haldoklik és egy nagy fekete lyuk mélyére tart, ahonnan nincs visszatérés. -mondja a Bangor Daily News

Az Entertainment Spectrumban pedig ezt írták: Ronda és finom, mégis ízletes..


Családban marad (Sveitabrúðkaup) : izlandi vígjáték. Ingibjorg és Bardi egy vidéki templomba tervezik az esküvőjüket és mivel a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt az esküvő előtt, külön busszal indul el a két család és baráti társaságuk. Egy kis kitérő után eltévednek, de a buszokon eluralkodó hangulat miatt később ez lesz a legkisebb probléma.
Az izlandi Edda Awards-on 4 díjra is jelölték 2008-ban, az imdb-n 121 szavazat után 7,6-en áll.

 

Koccanás: 70 perces fekete-fehér magyar film, ami Spiró György színműve alapján készült. Adott egy útkereszteződés, ahogy hirtelen minden jármű leáll, az útkereszteződésben a mai társadalom jellegzetes figurái verődnek össze, a hajléktalantól a milliomosig, az építési vállalkozótól a menedzserig, a tisztviselőtől a rendőrökig, az idős, nyugdíjas házaspártól a fiatal szerelmesekig.

A 40. Magyar Filmszemlén Zsurzs Éva rendezői díjat kapott.

 

Tréfa: magyar dráma. 1912-ben járunk. Egy kisvárosi, papok vezette felekezeti iskolában a hagyományok szellemében kezdődik a tanév. A gyerekeken ezen az őszön valami különös vadság vesz erőt, egymás után eszelik ki a bolondnál bolondabb tréfákat.
A fiatal Weigl atya - a kollégiumba érkező új tornatanár - megütközik azon a liberális gondolkodásmódon, ahogy a tanárok többsége viszonyul a kamaszok szertelenségéhez. Zoltán atya, a hetedikesek osztályfőnöke is egyre kevésbé tud a körülötte zajló eseményekre figyelni. Öccsét, akit egy bokszmeccsen megsüketítettek, néhány hónapja rábeszélte egy bostoni műtétre. A testvére a jéghegynek ütköző Titanicon utazott az orvoshoz, de a hivatalos lista - megmenekültekről, halottakról - egyre késik. Az események egy napon döntő fordulatot vesznek.

A 40. Magyar Filmszemlén a legjobb rendezés díját kapta meg.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr281420296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása