Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Új író a Ghost in the Shell 3-D fedélzetén

2009.10.23. 14:59 koimbra 4 komment

Még tavaly tavasszal vette meg Steven Spielberg a Ghost in the Shell megfilmesítési jogait, akkor annyit árultak el, hogy élőszereplős 3D-s produkciót fognak készíteni a nagy sikerű cyberpunk anime alapján. Jamie Mosst (Az utca királyai) bízták meg a forgatókönyvvel, azóta eltelt jó másfél év és nem lehetett semmit hallani a produkció háza tájáról. Most viszont Laeta Kalogridist szerződött le a szkript megírására, úgy tűnik Moss-szal nem voltak elégedettek. Kalogridis írta az Éjszakai őrséget, a Nagy Sándor, a hódítót és a Barbárt is (ezek után semmi jóra nem számítok). A producerek között ott találjuk Avi Arad, Ari Arad és Steven Paul nevét is, de vajon miért nem említik Spielberget ebben a felsorolásban?

Az eredeti Ghost in the Shell a nem túl távoli jővben játszódik, a negyedik világháború után. A nemzeteket városállamok és mamutvállalatok váltják fel; a világot kiterjedt elektronikus virtuális tér hálózza be. A kibertechnika igen magas szinten áll, a gyakorlatilag teljesen művi testtel rendelkező kiborgok jelenléte általános a társadalomban. E világ Japánjában létezik a csak 9-es szekcióként hívott kormányzati titkosszolgálat, amelynek feladata a hálózat megfigyelése és a kiborgbűnözők elhárítása. A wikipedián olvashatsz bővebben erről.

Az 1995-ös eredeti alkotás előzetese

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr141469876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.10.23. 16:18:37

Pedig az alapsztori hihetetlenül jó, az anime kult, aki ezt elrontja filmen, az tök amatőr.

nyuszisz 2009.10.23. 18:13:46

Egy kicsit megkésett film lenne belőle, az anime már több filmre is hatással volt és talán jelenleg már nem akkora téma ez a meddig ember, mettől gép téma, mint néhány éve.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.23. 20:34:27

Jééézusom. Előre látom a langyos lábvíz-szerű PG-13 kategóriás alkotást.

pepo05 2009.10.24. 00:20:57

Francnak kell ezt is bántani. Én biztos nem nézem meg. De tényleg, minek filmet csinálni, amikor ott az anime? Az is szép, mozog, van angolul is, ezeknek a szerencsétlen amcsiknak még olvasniuk sem kell.
süti beállítások módosítása