Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Val Kilmer az orosz-grúz konfliktusban

2009.10.28. 10:30 koimbra 2 komment

Emmanuelle Chriqui és Val Kilmer szerződött le a Georga filmre, a produkciót a régóta alulteljesítő  Renny Harlin rendezi. Az alkotás a tavalyi orosz-grúz háborúba nyújt betekintést.  A dráma egy riporterről és operatőréről szól, aki a harcok középpontjából tudósítanak. Egy grúz lakos (Chriqui) és egy orvostanhallgató is velük tart,

Az orosz–grúz háború vagy dél-oszétiai háború 2008 augusztusában kezdődött fegyveres konfliktus az egyik oldalon Grúzia, a másik oldalon Dél-Oszétia, Abházia és Oroszország között. Oroszország szerint Grúzia népirtást hajtott végre az oszétok ellen,] ezért megtámadta a Dél-Oszétiát elfoglalni készülő grúz erőket, majd a támadást Oszétián kívül is folytatta. Grúzia szerint Dél-Oszétia megtámadására a már korábban megindult orosz csapatmozgások miatt volt szükség, a grúz támadás pillanatában az orosz hadsereg már Dél-Oszétia (azaz Grúzia) területén volt. Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomata által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások a előzetes orosz támadásról hamisak. A háború menetéről a wikipedián tájékozódhatsz.

Kilmer a riportert alakítja a filmben. A színész már régóta nincs a csúcson, de képes volt kiválasztani azokat a forgatókönyveket, amelyek nem tartoztak a szenny kategóriába, így többek között láthattuk a Drogtanyában vagy A spártaiban. Azonban az utóbbi időben egyre másra vállal el szerepeket nézhetetlen filmekben (Határtalan indulat, The Thaw, A vér utcái). Remélem ki tud mászni a gödörből. Harlin pedig ha úgy vesszük a Kincses-sziget kalózai bukása (ami után végül a Carolconak vége lett) óta nem tud talpra állni, a Háborgó mélység és A testvériség még korrekt bevételt ért el, de egyik se tudott kikászálódni a gödör aljáról. Szóval Harlin és Kilmer a forgatás szüneteiben meg tudják vitatni, hogy hol cseszték el karrierjüket.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr91480889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabbor 2009.10.28. 11:26:22

a The Thaw egy nagyon jó horror film. Legalább nézd meg mielőtt ilyeneket irkálsz.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.28. 11:34:26

@gabbor: Láttam a The Thaw filmet, szerintem irtózatosan rossz volt. Kilmer szerintem csúszik lefele, de talán majd egyszer képes lesz megint olyan filmet bevállalni, mint Az elítélt.
süti beállítások módosítása