Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

McGehee & Siegel dolgozik Az alkimistán

2009.10.31. 12:49 koimbra 2 komment

Jelenleg Scott McGehee és Dave Siegel (Mélyvíz, Szavak és érzések) dolgoznak Az alkimista forgatókönyvén, a film Paulo Coelho azonon című könyvén alapszik.

Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét. (libri)

A regény megfilmsítési jogait még 2007-ben vette meg Laurence Fishburne, egy év múlva pedig a Weinsteinék jöttek be a képbe. Ők producerként segítenék a film elkészülését és a forgalmazást is magukra vállalják.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr791488731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.10.31. 16:11:49

hát ezt lehet hogy nem kéne. ebből szerintem nem igen lehet élvezhető filmet csinálni. coelho amúgy sem az a "forgatókönyv alapanyag" típus. őt olvasni kell.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.11.01. 11:18:08

No erre kíváncsi leszek. Megvan a könyv, tetszett is még nem kezdett beszélgetni a széllel, ott teljesen elveszítettem a fonalat, talán a film majd segít megvilágosodni. :)
süti beállítások módosítása