Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Turteltaub a Greenpeace-ről készít filmet

2009.11.13. 11:20 koimbra Szólj hozzá!

Jon Turteltaub filmet készít a Greenpeace megalakulásáról, a történet az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elejln fog játszódni és Bob Hunter, Rex Weyler alapítók alakját fogja a középpontba állítani.

A produkcióhoz két könyvet is fel fognak használni, az első címe Greenpeace: How a Group of Ecologists, Journalists, and Visionaries Changed the World, a második elnevezése sem rövidebb, Warriors of the Rainbow: A Chronicle of the Greenpeace Movement. Előbbit Weyler írta, utóbbit pedig Hunter. A forgatókönyvön Aaron Sorkin munkálkodik.

A Greenpeace a világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezete. 1971-ben alapították a kanadai Vancouverben, a központja ma Amsterdamban található. Jelenleg 41 országban rendelkezik irodával. A szervezet célja, hogy kampányaival minél szélesebb körben terjessze a környezettudatos szemléletet és életmódot, valamint hogy felderítse a természetet és az emberi környezetet pusztító tevékenységeket, és ezek felelőseit változtatásra bírja. A szervezet a nemzetközi környezetvédő mozgalom radikális irányzatát képviseli, és elsősorban látványos és bátor akcióiról ismert. Ezek az akciók nemritkán a hatóságok részéről konfliktusokhoz is vezetnek, amelyekben a Greenpeace aktivistái minden esetben az erőszakmentesség elvét követik. Világszerte mintegy 400 000 ember vesz részt önkéntes munkájával a Greenpeace tevékenységében. A szervezet mindenfajta politikai szervezettől és irányzattól elhatárolódik. A wikipedián többet megtudhatsz erről a szervezetről.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr671522101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása