Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Átadták az életmű Oscarokat

2009.11.16. 17:49 koimbra 1 komment

Az eddig megszokottakhoz képest az Oscar szervezői néhány változtatást iktattak be a díjak tekintetében, ezek egyike, hogy az életműdíjakat és az Irving G. Thalberg emlékdíjat nem a nagy show keretein belülnyújtják át, hanem hónapokkal előtte, egy kisebb rendezvényen adják át a szobrokat, ezt az eseményt pedig ezen a hétvégén tartották meg.

Lauren Bacall több évtizedes pályafutása során csupán csak egyszer izgulhatott az Oscaron, de nem ő vihette haza a szobrocskát, ám most 85 évesen csak adtak neki egy életműdíjat. Rajta kívül Roger Corman  illetve Gordon Willis operatőrt vehette át az életmű Oscart. Corman számos B filmet tett le az asztalra, Oscarra soha nem jelölték, Willis viszont két esetben (Keresztapa 3, Zelig) is izgulhatott, hogy az ő neve kerüljön elő a borítékből.

John Calley-nak nyújtották volna át a Thalberg-díjat, azonban a producer betegsége miatt nem tudott jelen lenni, nevében Steven Spielberg vette át az elismerést.

 

Címkék: díjak

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr711529767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garylewis 2009.11.16. 18:54:49

Ha már az Oscarnal járunk. Ezekre az alakításokrara nyugodtan lehetne adni egyet-egyet:) A Kálmánra mindenképp:)

www.nemvagyokluzer.hu/tour-de-luzer

Ez egyébként nem az a "prodidzsájos" szigetes csávó?
süti beállítások módosítása