Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Minisorozat lesz Stephen King új regényéből

2009.11.20. 10:18 koimbra 8 komment

November 10-én került külföldön a könyvesboltok polcaira Stephen King új könyve, az Under the Dome. Steven Spielberg már le is csapott a megfilmesítési jogokra, a rendező minisorozatot tervez a könyv alapján. Spielberg a széria producere lenne, a rendezést másra bízná.

King a 80-as években látott hozzá a könyv megírásához, akkoriban kétszer is nekiugrott, de csak most sikerült befejeznie az 1000 oldalas regényt. A sztori egy Maine állambeli kisvárosban játszódik, amit egy nap valamilyen áthatolhatatlan erőtér vesz körbe, nem lehet kijutni a városból és természetesen nem is lehet bemenni. A lakosok egy iraki veteránt bíznak meg a rend fenntartásával.

A könyvhöz készült rövid előzetes

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr811538925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harlek 2009.11.20. 11:23:33

1000 oldal? Ejha, az tényleg tetemes mennyiség, bár Stephen Kinget ismerve nem fogok belealudni. Viszont nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz ez a mini-sorozat, valahogy eddig nem igazán alakultak túl jól a Stephen King adaptációk. (Shiningot, mint filmet, imádom, de nem ugyan az, mint a köny.)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.20. 11:42:05

SK korai művei klasszisokkal jobbak, mint amiket mostanában megjelentetett! Ezért szerintem ez a regénye nem lesz csalódás.
Hmm.Korábban kezdte és csak most fejezte be? Háát, akkor csak a vége lesz szar?:)
Bár őszintén mondva most olvastam ki a Blaze-t (az utolsó ami megjelent) és az meg tetszett. (72-ben írta még)
Tulajdonképpen aki meg gyűjti, annak meg tök mindegy, mert úgyis megveszi.
(én is)

Sitrep 2009.11.20. 11:59:26

A regény már nov. 10-én megjelent. És az USA-ban, ami a NATO-nak a tagja, nem a NÁTÓ-nak.

Dr. Fred Edison 2009.11.20. 12:05:36

@Harlek: Hm? Halálsoron, Állj mellém, Remény rabjai, Tortúra?
És még tudnék sorolni jópárat, amik ha nem is lettek nagy filmek, de egész hangulatosra sikerültek, mint a Kedvencek temetője, A végítélet, vagy a Langolierek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.20. 12:06:03

@Sitrep: Kösz, bennem az élt, hogy Karácsony táján dobják piacra, legalábbis ezt olvastam múltkor.

RaulReal 2009.11.20. 12:15:30

King igazi, klasszikus író. Csupa nagy betűkkel. Főleg, hogy manapság Meyerek, meg Rowlingok vitézkednek és válnak milliárdosokká. King 4 the president.

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.11.20. 14:02:23

Az alapsztoriról eléggé a Joe R. Landsdale féle, '88-as "Drive-In: A B Movie with Blood and Popcorn, Made in Texas" címü zsinális suttyóhorror regénye ugrott be. Csak ott nem kisvárosvan, hanem egy texasi autósmozi, de ugyanúgy egy megmagyarázhatatlan, áthatolhatatlan erötér veszi öket körbe és arról szól a könyv, hogy mit kezdenek a szituációval a bentrekedtek.

King filmekkel meg az volt ugye, hogy a koraiakat szinte mind nagy nevek készítették (azért nem egy semmi névsor volt az... Cronenberg, Carpenter, De Palma, Kubrick, Hooper, Reiner, stb.) és többnyire olyanok is voltak, aztán egyre inkább átvették a dolgokat a huszadvonalbeli no-name alakok és katasztrofálisak lettek a következmények is, szóval nem csodálom ha valaki gyanakodik a végeredményben.. :D Mondjuk persze kivételek vannak, meg ha Spielberg benne van, akkor ez is valami big-budget cucc lesz, szóval azért talán nem lesz ez rossz.
süti beállítások módosítása