Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A vámpírok és vérfarkasok lesöpörtek mindenkit a színről

2009.11.22. 19:31 koimbra 10 komment

Három új széleskörű bemutató volt ezen a hétvégén, a papírforma szerint az Újhold telepedett a bevételi lista élére, ám a vártaknál sokkal jobban termelt a kasszáknál a film. Sandra Bullock új filmje, a The Blind Side szépen megállta a helyét, viszont a Planet 51 keveseket érdekelt.

 

Nagy várakozás előzte meg az Újholdat, lehetett rá számítani, hogy hatalmas bevételt fog produkálni a film, de abban talán csak néhány elvetemült rajongó hitt, hogy meg fog dönteni néhány rekordot. A végén egyesek már attól féltek, hogy veszélybe kerül A sötét lovag hétvégi rekordja is. A filmre már bemutató előtt rekordmennyiségű jegy kelt el elővételben, majd a legjobb éjféli vetítések alapján befolyt bevételt produkálta, maga alá nyomta a Harry Pottert és a Félvér Herceget és A sötét lovagot is. Aztán megdőlt a legjobb nyitó-és pénteki napon elért bevétel, 72,7 millió dollárt tapsolt össze az első napján, az eddigi csúcstartó A sötét lovag volt 67,1 millió dollárral. 2 nap alatt 115 millió dollárt termelt, ebben a tekintetben is a legjobbnak számít. Viszont a legjobb nyitóhétvége nem lett az övé, de nem mintha lehetne ok panaszra, 140,7 millió dollárt kasszírozott az első három nap alatt. Ha a hétvégét nézzük csak A sötét lovag és a Pókember 3 tudott jobb nyitó hétvégét felmutatni. Számítani lehetett rá, hogy szombaton kevesebbet fog hozni a film, mint pénteken, bár a -40,5 százalékos csökkenés nem tűnik olyan nagynak, ha azt vesszük, hogy többen 50–60 százalékot vizionáltak.

Chris Weitz pedig örülhet, hogy bevétel terén valamelyest szépített előző filmje amerikai buktája után, gyakorlatilag az Újhold kétszeresét hozta a mozikban három nap alatt, amit Az arany iránytű egész (amcsi) pályafutása során.
Mi lesz a vége? A 200 millió nem is kérdés, a 300 millió viszont már eléggé necces.
A film az imdb-n 4,4-en áll, míg az Alkonyat 5,9-en. A Rotten Tomatoes oldalán pedig 29 százalékos az átlaga.
A New York Post kritikusa szerint Weitz bebizonyította, hogy Az arany iránytű esetében nem lehet ráfogni, hogy csak nem volt szerencséje, a rendező valóban nem ért az akciójelenetek rendezéséhez A San Jose Mercury Newsban viszont az olvasható, hogy a film dögösebb, viccesebb és a hangulata is komorabb, mint az Alkonyaté volt.
Ha még némi időt rááldoztak volna a forgatókönyvre, a színészek tanítására és kevesebb sminket használtak volna megérdemelték volna, amit hozott a film, amit viszont végképp nem érdemelnek meg az a rajongók feltétel nélküli szeretete. Seacoast Newspapers

Beliefnet Van lelke a filmnek Weitznek köszönhetően és működik a kémia a szereplők között.

 

Második helyen kezdett a The Blind Side dráma, mely az Újhold hatalmas sikere mellett is labdába tudott rúgni. Sandra Bullock idén már harmadjára látható a vásznakon, ebben az évben már játszott a Nász-ajánlatban, ami a színésznő élete legjobb bevételét produkált, az All About Steve viszont már elég gyengén teljesített.

A filmhez a Michael Lewis igaz története alapján írt könyvet használta fel John Lee Hancock a forgatókönyv papírra vetésekor. A sztori szerint egy 150 kilós, szegény, nem éppen túliskoláztatott fekete srácot magához vesz egy fehér házaspár, akik jobban törődnek vele, mint az igazi szülei. A srácból hamarosan egy kiváló védőjátékos válik belőle a fociban.

Hancock 5 éve nem jelentkezett filmmel, az Alamoval olyat bukott, mint az ólajtó, világszerte 25 milliót hozott a 107 milliós alkotás, a Blind Side pedig három nap alatt 34,5-öt.

A kritikusok többsége Sandra Bullock alakítását méltatja, egyesek úgy vélik, jobb lenne, ha a színésznő maradna a drámáknál.

A Tri-City Heraldban azt írták, hogy Bullock egydimenziós karaktereket szokott alakítani, ám most kivételesen ez a szerep kétdimenziós, a színésznő pedig élete alakítását nyújtja.

Az Internet Reviews véleménye szerint Sandra Bullock a legjobbat hozza ki magából, az Ütközésekhez hasonlóan a színésznő bebizonyítja, hogy sokkal jobban áll neki a dráma, mint a vígjáték.

 

Keveseket érdekelt a Planet 51 animációs film, melyben egy űrhajós olyan bolygóra téved, amiről azt gondolja, hogy más még nem járt itt előtte, azonban ezen a helyen igenis élnek, akik rettenetesen megijednek a jövevénytől.

A kritikusok kevesebb, mint 1/5-e értékelte pozitívan a produkciót, A 7M Pictures szerint ha láttad a Csimpilótákat, akkor szinte ugyanarra számíthatsz, bár nem annyira gyötrelmes, de teljesen felejthető, az Arizona Daily Starban pedig az olvasható, hogy nem tartozik a legjobb animációs filmek közé, de ha szétnézünk a közelmúltban készült hasonló alkotások között könnyedén találunk rosszabbat is.

A Planet 51 nem szörnyű csak olyan semmitmondó és kiszámítható sztorival rendelkezik, a humora pedig elég gyenge -írja a Flick Filosopher

 

Régebben bemutatott filmek:

Harmadik helyre csúszott a 2012, nézői közel 3/5-ét vesztette el. 108 milliónál állt meg a 200 millióba került katasztrófafilm. Nagyobbat csökkent a bevétele a Karácsonyi éneknek a múlt hetihez képest, Robert Zemeckis pénznyelője közel 80 milliót hozott eddig, ami édeskevés egy 200 millióba került alkotáshoz képest, a készítők csak abban reménykedhetnek, hogy az ünnepek közeledtével majd többeket fog érdekelni a film. 629 moziban vetítik a Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire drámát, 11 milliót termelt a produkció. Feleannyian voltak kíváncsiak a The Men Who Stare at Goats és a Páros mellékhatás produkciókra, előbbi 27 millión van túl, utóbbi pedig 105 milliónál vert tanyát. Átlépett a 70 millión a Törvénytisztelő polgár, akárcsak a This is It, amely kikerült a Top 10-ből. 3,5 milliót tapsolt hozott eddig a Testvérbosszú folytatása, 9 éve az első rész csak harmincezer körüli dolcsit kapart össze, videón vált sikerré.

 

Limitált bemutatók:

27 moziban kezdett a Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans produkció, amelyet Werner Herzog rendezett és a főszerepben Nicolas Cage látható. 257.000 dollár került a kasszákba. Két helyen volt látható Pedro Almodovar filmje, a Megtört ölelések, 108.000 dollárt hozott az alkotás.

 

Jövő héten a nindzsák kedvelői mehetnek el a Ninja Assassinra és jön Robin Williams, John Travolt közös vígjátéka az Old Dogs is.

 

Amerikai hétvégi mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Újhold


140,7


140,7


50

Előzetes, jelenet, Volturi

The Blind Side

34,51

34,51

55

Előzetes


2012


26,5


108,11


200

Iromány, poén, tévéreklámok

Planet 51

12,6

12,6

60

Előzetes, poszter

Karácsonyi ének

12,23

79,79

200

Előzetes

Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire


11


21,4


10

 


The Men Who Stare at Goats


2,77


27,62


25

Jelenet, előzetes, még egy trailer

Páros mellékhatás

1,95

105

70

Szinkronos előzetes


The Fourth Kind


1,73


23,34

 

Előzetes, 6 perces kedvcsináló


Törvénytisztelő polgár


1,61


70,02


50

 Előzetes, sok kép, jelenet  

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr611544517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verde 2009.11.22. 19:43:53

Én az 1. részét láttam nekem személy szerint nagyon teccett.
A másodikat még nemvolt szerencsém ......
De ami késik nemmúlik idővel arra is sorkerül .

Shyllard 2009.11.22. 19:55:47

Már kezdtem aggódni, hogy lenyomja a hétvégi bevétele a TDK-ét :)

Ms Groutesque 2009.11.22. 21:19:46

neeee, ez a plakát most sokkolt, Nikki Reed teljesen úgy néz ki rajta, mint Kiszel Tünde :DD
a filmet nem láttam, nem is tervezem megnézni, hacsak nem Dakota Fanning miatt, rá kíváncsi lennék.

Mansyn 2009.11.23. 03:39:21

Hát én még az első részt sem látta de ennek a második résznek olyan nagy reklámot csináltak, hogy az is hallót róla aki nem akart. Ezek után márt kurvára kíváncsi vagyok rá.

Alex Mahone 2009.11.23. 14:54:01

Szar filmeknek áll a világ...

Shyllard 2009.11.23. 15:43:06

@Mansyn: már csak "divatból" is meg kell nézni. Hogy nyugodtan szidhassa az ember a filmet, és ne róhassák fel neki, hogy nem is látta :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.23. 15:49:07

@Shyllard: Én azért nézem meg, mert Weitz rendezte, bízok abban, hogy jobb munkát végzett, mint Hardwicke az előzővel. Az Eclipse-t meg azért nézem meg, mert David Slade, a 30 Days of Night rendezője készíti:)

Shyllard 2009.11.23. 16:11:08

@koimbra: Mindenkinek van rá oka, hogy megnézze. Ezért "jó" ez a film :)
süti beállítások módosítása