Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

D, a vámpírvadász: Vérszomj

2009.11.25. 10:46 Armida 6 komment

 

 

Mostanság amúgy is reneszánszát éli az ember-vámpír szerelem, így távol-keleti vonalon eszembe jutott D a vámpírvadász: Vérszomj c. anime, ami a az 1985-ös D a vámpírvadász sequelje.  

 

Meier Link Báró, a gyönyörű sápadt vámpír elrabolja a gazdag családból származó Charlotte-ot, aki ember. A család mindent elkövet hogy visszaszerezzék a lányt, így felbérlik a Marcus fivéreket hogy szabadítsák ki a lányt a vámpír fogságából. 

 

Azonban Charlotte apja tisztában van vele milyen nagyhatalmú és veszélyes a Báró, így nem sokat teketóriázik, a biztonság kedvéért felbérli D-t a vámpírvadászt is. D származását illetően dámpír

 

Innentől kezdve aztán megkezdődik a hajsza Charlotte-ért. Nem írok többet a sztoriról, legyen meglepi azoknak akik még nem látták, azonban egyet feltétlen meg kell jegyeznem, mert érdekesség: Carmila, az egyik legősibb vámpír karaktere részben Báthory Erzsébet grófnőről lett mintázva.

 

Kikuchi Hideyuki mostanáig 17 D novellát írt, elég későn fordították le őket, de a lényeg hogy már magyarul is olvasható. A wiki szerint a fickó olyan elismert japánban horror szinten, mint nálunk King.

 

A Vérszomj 2000-ben került ki és Kawajiri Yoshiaki rendezte (aki az Azumi 2 forgatókönyvét is írta) és szerintem nagyon jó munkát végzett, neki köszönhetjük Carmila karakterét, aki a novellákban nem jelenik meg.

 

 

Címkék: anime távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr11551034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

capo|sfu · http://www.sixfeetunder.hu 2009.11.25. 11:09:17

Az első anime volt amit láttam és ma is az egyik kedvencem. Nagyon jó sztori, hihetetlen látvány és naggyon brutál karakterek. mindenki nézze meg akinek van lehetősége. Mestermű!

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.11.25. 11:19:46

Egy pár jelenetnél én is úgy megijedtem...bújtam is a takaró alá. :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.11.25. 11:40:00

innen van a avatar-om, meier link kék arcú figurája, immár vagy 8 éve... alap anime, jó az OVA és a sorozat is. Nem ilyedős, pusztán alapmű.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.11.25. 11:59:32

@ChrisDry: Akkor azért volt olyan ismerős. :D

b0lha 2010.01.09. 23:40:32

nemvagyok fo anime rajongo, de kifejezetten izgalmasnak talalom oket, ezt a muvet kb pont 1 hete neztem meg, semmit sem tudtam elotte a dologrol, igy mindenfele eloitelet nelkul ultem neki, es nagyon pozitivat csalodtam. elsokent, es legfobbkent talan azt emelnem ki, h a mar a postban is emlitett hatalmas vampir+love storyk divathullamja mellet udito latvany volt 1 viszonylag klasszikusnak mondhato vampir abrazolast latni. a tipikus deneverekke szertefoszlas, illetve az arnyekokban kuszas nagyon ottvannak, a hangulat is inkabb idezi a regi horror filmek hangulatat, es megsem lesz idiota, v demagog a dolog. a story pedig teljesen korrekt, mig az ien nyumun meg tvalajt dolgok teljesen hidegen hagynak a tinigimi hangulatuk miatt, addig ez rendesen lekotott, mindenkinek ajanlom.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.01.10. 10:49:24

@b0lha: Örülök hogy ennyire tetszett. :)
süti beállítások módosítása