Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.11.26. 15:49 koimbra 6 komment

3 új filmet mutatnak be ma a magyar mozik, egy horror-vígjáték, egy animációs film és egy krimi-vígjáték közül lehet választani.


Zombieland: A legtöbb ember zombivá változott vagy azok áldozatává vált, néhány ember pedig a túlélésrt küzd. A produkciót az elsőfilmes Ruben Fleischer hozta tető alá, a stúdió azt szeretné, ha a folytatást is elkészítené.
A négy főszereplő Jesse Eisenberg, Woody Harrelson,  Emma Stone,  Abigail Breslin illetve egy cameo szerepben Bill Murray is feltűnik.
A PopMatters kritikusa azt mondja, hogy a film az első perceiben is elég jól teljesít, de mikor Coumbus találkozik a többi túlélővel jobban rákapcsolnak az alkotók. A Cinema Crazed cikkírója azt írta, hogy nem számít milyen műfajba soroljuk a Zombielandet, mert ez a filmtörténelem egyik legjobban sikerült darabja.
Murray zseniális, már csak miatta is érdemes megtekinteni a filmet, olvasható az Observerben. Az EfilmCritic oldalán azt írják, hogy a film kiérdemelte, hogy egy lapon emlegessük a Gonosz halott 2 és a Haláli hullák hajnala művekkel.
89 %-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, az imdbn pedig 8,1-en csücsül.



 

Az Informátor (The Informant): Mark Whitacre (Matt Damon) egy cég fejese, az FBI pedig felkeresi őt, hogy szolgáltasson információkat a vállalatról.
Steven Soderbergh rendezte a 22 millió dollárba került produkciót, Damon-on kívül még feltűnik Scott Bakula, Melanie Lynskey, Patton Oswalt is. Soderbergh jelenleg a Cleot forgatja, aztán a Knockout-hoz lát hozzá, Damont legközelebb a Green Zone akció-thrillerben láthatjuk majd.
Az informátor 7,1-en áll az imdb-n, a Rotten Tomatoes-on pedig 75 százalékos az átlaga.
A Little White Lies azt írta, hogy az ember könnyen el tudja felejteni, hogy milyen tehetséges színész Damon, de ebben a filmben ismét bizonyított, kijár neki a taps. Damon belead mindent, de sajnos a film tud olyan szórakoztató lenni, mint amilyen akar - mondja a jackiecooper kritikusa.


Astro Boy: Tezuka Osamu klasszikus mangája alapján készítették az animációs filmet, a rendezője David Bowers volt, aki korábban az Elvitte a víz produkciót tette le az asztalra. Astro Boy egy android gyerek, akit egy tudós azért hozott létre, hogy pótolja fele elhunyt fiát, azonban mégsem volt megelégedve teremtményével, ezért megválik tőle, így a "srác" különféle kalandokba keveredik.
Eredetileg 2000 karácsonyán akartak bemutatni egy élőszereplős-animációs filmet, de nem lett az elképzelésből semmi, majd Genndy Tartakovsky rendezhette volna 2004-ben az alkotást, később pedig a Summit Entertainment jutott hozzá a jogokhoz.
Nem igazán kedvelték a kritikusok (48 százalék a Rottenen) és a nézők is távol maradtak a 65 millióba került műtől.
"Jól mutat a vásznakon, de ha franchise-t szeretnének az Astro Boyból, akkir legközelebb jobb lenne, ha az írás folyamata nem lenne ilyen gépies”

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr921554176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2009.11.26. 17:23:53

Szemét voltam beismerem:$ de már láttam a Zombieland-et! 3-szor néztem meg azóta:) hatalmas film!

freddyD 2009.11.26. 18:16:17

Ha koimbrát, vagy valaki mást érdekel, én látthattam már az Informátort és készítettem róla egy videós beszámolót, amelyet itt megnézhettek

www.otherworld.hu/index.php?page=singlearticle&id=5019

Korrekt film, de sajnos nem több

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.26. 18:38:05

@freddyD: Megnéztem:) Ki is tettem volna a posztba, ha találtam volna beágyazást:)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2009.11.26. 19:28:03

barki, aki teheti, menjen el surgosen a Zombielandra (persze aki meg nem latta, bar az menjen el megegyszer :P), az utobbi evek legjobb filmje horror-vigjatek temaban

freddyD 2009.11.26. 21:10:36

@koimbra: Köszi. Sajnos embed módra nincs lehetőség, de jó felvetés, hogy miért nem. Majd szólok az illetékeseknek

Brekicc 2009.11.27. 04:03:32

Zombieland tényleg raj film lett! Végre nem kínomban nevetek egy zombihorror/vígjátékfilmen.
Sajnos a Náci zombik és a Sztriptízes zombik is elég shit kategóriások lettek.:S
süti beállítások módosítása