Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.12.03. 17:14 koimbra 8 komment

Négy új bemutató érkezett a mozikba, láthatjuk, ahogy Gerad Butler véres bosszút áll szerettei haláláért, Michelle Pfeiffer kurtizánkodik, Luc Besson pedig a Villangók életének második fejezetét mutatja be és egy tavalyi norvég háborús filmet is bemutatnak.

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen): Clyde Shelton (Gerard Butler) családját megölik, a férfi csalódik az igazságszolgáltatásban, ezért úgy dönt, hogy maga fog bosszút állni a tetteseken és az ügyészen (Jamie Foxx) is.
Frank Darabont rendezte volna a filmet, ám végül átadta másnak a lehetőséget, így F. Gary Gray dirigálhatta a produkciót. Butler először az ügyész szerepére szerződött le, ám később úgy döntött, hogy jobb lenne, ha a bosszúálló fickót alakítaná, ám akkorra már Foxxnál landolt a figura, ezért Butler megkérte őt, hogy cseréljenek.
7,3-en áll az imdb, a Rotten Tomatoes-on pedig csak 25 % az átlaga.
A Radio Times szerint Foxx jól játszik, Butler pedig az őrültet és a zsenit elválasztó vékony határvonalon egyensúlyoz. A News of the World a Fűrész és a Remény rabjai elegyéhez hasonlítja, melyben sok ember véres halált hal. A RopeofSilicon azt mondja, hogy kölcsönözd ki a Bárányok hallgatnak és az Összeomlás filmeket, majd azok történéseit mosd össze és akkor majd rájössz, hogy mit is akartak ezzel a filmmel.

Chéri - Egy kurtizán szerelme (Chéri): Michelle Pfeiffer egy kiöregedett prostit formál meg, találkozik a Rupert Friend által alakított figurával és boldogan élnének, ám más asszonyt nézett ki a fiú anyja számára.
Stephen Frears, A királynő és a Gyönyörű mocsokságok készítette a filmet. Az imdb-n 6,4-en áll, a kritikusok sem volt teljesen odáig a filmért, 54 %-on áll a Rotten Tomatoeson.
'A rendező remekül mutatja be, miképp nézett ki Franciaország a századfordulón és a Colette regényének hangulatát is visszaadja. Az Apollo Guide pedig azt írja, hogy a kosztümök és a díszletek is szépek, jól mutatnak, azonban az egész egy színdarabra hasonít és nem filmre. A Revizor kritikusa pedig úgy véli, hogy „A lélektani titkosírás megfejtése helyett Stephen Frears inkább a fecsegő csecsebecsék felé fordul. Gyűrűk, gyöngyök, nyakékek és brokátok pillanatnyi értékei, jelentései, illetve az, hogy e tárgyakat éppen ki és hogyan viseli - ezek izgatják a rendezőt."



Arthur: Maltazár bosszúja (Arthur and the Revenge of Maltazard): Arthur már nagy izgalommal várja a nagy nap éjszakáját, mikor utoljára visszatérhet a villangók országába, hogy találkozzon Holdviola hercegnővel. De Arthur édesapja mit sem törődve ezzel, előbb szeretne hazautazni. Mikor már épp indulnának egy pók Arthur kezébe tesz egy rizsszemet, melybe S.O.S. jeleket karcoltak. Kétség sem férhet hozzá, Holdviola hercegnő bajban van! Azonban a legnagyobb meglepetés akkor éri Arthurt, mikor rájön, hogy a villangók országából senki sem küldött neki segélykérő üzenetet. De akkor mégis, ki csalhatta oda ilyen agyafúrt trükkel a mi kis hősünket?
Luc Besson saját gyerekkönyvéből készítette az első részt, most pedig a második felvonást láthatjuk, a rendező elmondása szerint számíthatunk arra, hogy jön a harmadik is. Freddie Highmore és Mia Farrow láthatóak a filmben, no meg sok animált figura.
27 szavazata van eddig az imdb, ez alapján 5,1-en áll,

Max Manus: dán-német-norvég film, a történet a második világháború alatt játszódik a németek által megszállt Norvégiában. Max csatlakozik az ellenálláshoz, de a Gestapo lecsap rájuk, a fiúnak viszont sikerült megszöknie.
Az egyik rendező Espen Sandberg , aki 3 évvel a Las Bandidas western-vígjátékot tette le az asztalra. A 2008-as fim az imdb 7,9-en áll, a Rottenen pedig 86 %-os az átlaga.
A Guardian kritikusa azt mondja, hogy egy old-school, szórakoztató háborús thriller a film, az Independent pedig azt írta, hogy feszült macska-egér játék látható a Gestapo és az ellenállás között.


 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr51571022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2009.12.03. 17:34:49

Törvénytisztelő polgár!!!! Ez mindenképpen nézős lesz!!!

Elanor_ 2009.12.03. 18:17:16

Kathy Bates a kedvencem, de ettől a mesterkélt sztoritól lehet, h eltekintek :)

chromeshelter · http://halfps.blog.hu/ 2009.12.03. 20:31:04

tegnap láttam law abidingot. nem forradalmi, de nagyon üt. ha minden jól megye hamarosan írok is róla :)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.12.03. 23:32:39

Max Manus szerintem egy nagyon jó film!
Bár a főszereplő srác nem egy szimpi figura, de a film maga klassz. Van egy-két igazán feszült jelenet benne, érdemes megnéznie annak, aki szereti világháborús filmeket.
Érdekes, tegnap is egy norvég fimet néztem a Fritt Vilt! (horror-triller)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.04. 09:23:35

@chromeshelter: Én is megnéztem, nem volt rossz, de az volt a baj, hogy egy idő után már túllőttek a célon és Butler figurája sem volt már annyira szimpatikus, de akkor mégis kinek szurkoljak?

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.12.04. 16:14:33

@koimbra: ja én is megnéztem, nekem is tetszett.
ezen én is gondolkodtam, hogy kinek kellett volna szurkolni, szerintem azt akarták elérni vele, hogy lássuk, Butler ugyanolyan lett, mint aki megölte a családját, szóval a bosszú nem megoldás, csak ugyanolyanná válik általa az ember, mint amit meg akar bosszulni.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.12.04. 16:16:01

szóval a lényeg lemaradt, elvileg az "ártatlan" ügyésznek kellett volna szurkolni, hisz ő csak meghozott egy döntést, igaz, hogy rossz döntést, de bárki tévedhet, hisz ő is csak ember

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.12.04. 18:30:21

@koimbra: megnéztem én is, tulképp tetszett, imádom Butlert(Foxxot is), de többször gondoltam rá, lehet, hogy az eredeti koncepció jobb lett volna, mármint ha Foxx lett volna Clyde és Butler az ügyész. Vannak infók, amit néha nem kéne tudnunk;-)))
süti beállítások módosítása