Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Nimród csak a hetedik

2009.12.06. 22:28 koimbra 1 komment

Az új bemutatók közül csak az egyik jutott be a TOP3-ba, Nimród thrillere kevés filmszínházban volt látható és nem is termelt jó, míg a Robert De Niro-s vígjáték-dráma hidegen hagyott mindenkit.

 

Antal Nimród Az elhagyott szoba horrorral tette le névjegyét Hollywoodban, a film nem teljesített rosszul, így jött a következő megbízás, A szállítmány (Armored) thriller rendezői székébe csüccsenhetett bele, ezek után pedig rábízták a Predators sci-fi akciót is, szép karrier. Legalábbis az lenne, ha A szállítmány jól teljesített volna a kasszáknál. A stúdió sem bízhatott a produkcióban, mivel csupán 1915 moziba küldték be az alkotást, ahol gyenge 6,6 millió dollárt keresett. Összehasonlításképp Nimród előző filmje 7,6 millióval tudott kezdeni.

A kritikusok valamivel több, mint fele nyilatkozott negatív a thrillerről, az Entertainment Weekly szerint a készítők örülhetnek, hogy egyáltalán nem egyből dvd-n jött ki a film. A comingsoon szerint a produkció egy igen ütős rablós thriller.

 

A dán Testvéred feleségét dráma sem kerülte el Hollywood figyelmét, a Brothersben egy Afganisztánban szolgáló amerikai katona eltűnik, halottá nyilvánítják, az özvegyének pedig a katona börtönviselt testvére segít, ám egy idő után közelebb kerülnek egymáshoz...aztán pedig betoppan a néhainak hitt férfi. A heti premierek körül ez a dráma teljesített a legjobban, a lista harmadik helyét sikerült megszereznie

A Combustible Celluloid azt írta, hogy Jim Sheridan fogott egy átlagos sztorit, komolyan is állt hozzá, de csak egy unalmas és együgyű filmet sikerült összehoznia.
Tobey Maguire meglepte a ReelTalk Movie Reviews kritikusát, aki szerint a színész felnőtt az általa megformált karakterhez és mélységet vitt a szerepébe, Jim Sheridan jó, ugyanakkor nyugtalanító filmet készített. A Detroit Newsban pedig azt lehet olvasni, hogy Sheridan és Maguire jól végezték a dolgokat, a feszültség pedig már addig dagad, hogy a végén fel is robban, pont úgy, ahogy kell.

 

Lassan itt a Karácsony, jönnek az ünnephez kapcsolódó filmek, az Everybody's Fine-hoz sikerült megnyerni jó néhány ismert nevet (csak úgy, mint A szállítmány esetében), mégis a közönséget hidegen hagyta a film, amely Guiseppe Tornatore 1990-ben bemutatott alkotásán alapul.

A CinemaBlend azt írja, hogy ebben az évben ez a film a Marley meg én csak itt az imádnivaló labrador helyett egy imádnivaló Robert De Nirot láthatunk

Globe and Mailben pedig az volt olvasható, hogy ha mást nem is, egyvalamit azért megtudhatunk ebből a filmből: Egy olyan színész, aki Robert De Niro tehetségével bír, képes egy filmet érdekesség tenni.

 

Limitált bemutatók: 15 moziban kezdték vetíteni az Egek ura (Up in the Air) filmet, amelyet nagy Oscar-esélyesként emlegetnek. 1,1 millió dollárt keresett a dráma. A Full Circle Releasing forgalmazó bemutatta első filmjét, a Transylmania horror-vígjátékot, 1007 helyen volt látható a produkció, amely a Rotten Tomatoes oldalán 0 százalékon áll, a közönség is magasról tett a filmre 252,000 dollárt sikerült összekaparnia.

 

Régebben bemutatott filmek: Múlt héten a The Blind Side sportdráma bevétele a nyitó hétvégéhez képest nőtt, most eredménye megfeleződött, ám mégis sikerült a lista élére kerülnie. Az Újhold kénytelen volt ismét egy nagyobb csökkenéssel számolni, nem mintha ez nagyon érdekelné a stúdiót vagy a készítőket, hiszen elég szépen hozott eddig a film, viszont a 300 milliónak biztosan búcsút mondhatnak Belláék. 115 millió dollárnál jár a Karácsonyi ének, bevétele megfeleződött, Robert Zemeckis műve szép nagy bukta lesz hazájában, a 200 milliós határt szinte biztos, hogy nem fogja tudni teljesíteni. A Vén csontoktól is elpároltak a nézők, max 50 millió körüli összeget tud összehozni a John Travolta-Robin Williams duó. Szintén keveseket érdekel már a 2012, a katasztrófafilmre 62,6 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak, nemzetközileg azonban szépen teljesít a produkció, Roland Emmerich alkotása eddig össz-vissz 600 millió dollárt tapsolt össze. A nindzsák sem bizonyultak vonzó tényezőnek ezen a hétvégén, a Ninja Assassin iránt is nagy ütemben veszítik el érdeklődésüket a nézők, jövő héten talán már a Top 10-ben sem lesz benne. 128 moziban megy már a The Road, a bevétele megfeleződött, csak 760.000 dollárt sikerült begyűjtenie a filmnek.

 

Jövő héten mutatják be Clint Eastwood új rendezését, az Invictust és a The Princess and the Frog is 3000 feletti moziban lesz látható.

 

Ameriki hétvégi becsült mozis bevételek, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvége bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

The Blind Side

20,44

129,26

29

Előzetes

Újhold

15,70

255,63

50

Előzetes, jelenet, Volturi 

Brothers

9,70

9,70

 

Előzetes

Karácsonyi ének

7,52

115,00

200

 Előzetes

Vén csontok

6,90

33,93

35

Előzetes


2012


6,60


148,78


200

 Iromány, poén, tévéreklámok

A szállítmány

6,60

6,60

 

Előzetes, poszterek


Ninja Assassin


5,03


29,79


40

Előzetes és poszter, képek, tv spot 

Planet 51

4,30

33,96

70

 Előzetes, poszter

Everebody's Fine

4,02

4,02

 

Előzetes, poszter

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr261578828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elanor_ 2009.12.07. 16:50:52

elég nehéz olyan filmmel rajtolni, ami egy elég elcsépelt zsánerre épül. nagyon drukkolok neki.
süti beállítások módosítása